Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sundhages besked: Hon är Sveriges målvaktsval i EM

Målvakten Kristin Hammarström får chansen från start i lördagens träningslandskamp mot Norge - och i EM i sommar. Förbundskaptenen Pia Sundhage har föga överraskande bestämt sig för ett förstaval.

Drygt en månad och ytterligare två landskamper kvar till EM.
Hur betydelsefull är då mötet mot Norge?
Sundhages besked är tydligt:
En stark insats och du kan räkna med en plats i startelvan i EM-premiären.

Vårens landskamper har handlat om att laborera, testa olika möjligheter. Något som det troligtvis är slut med nu. När Sverige möter Norge kan publiken i Linköping få se en trolig EM-startelva. De spelare som får chans får start har avgörandet i egna händer.
-I morgon ställer vi upp med det lag som är bäst i dag. Är det samma startelva i premiären mot Danmark? Ja, om vi spelar väldigt bra fotboll, säger Sundhage.

I klartext betyder det:
I mål får Kristin Hammarström förtroendet. Hon har varit förbundskapten Sundhages val under hela resan men utmanades nu lite oväntat när förra landslagsmålvakten Hedvig Lindahl togs ut i truppen.
-Hon kommer att spela och den målvakt som kommer att spela i morgon hoppas vi kan spela hela vägen till en final på Friends Arena, säger Sundhage.
-För det första har Kristin ett lugn och bra speluppfattning. När vi får kontringar på oss är hon skicklig också, förklarar Sundhage sitt beslut.

I försvaret är Charlotte Rohlin/Nilla Fischer självskrivna som mittbackspar liksom Sara Thunebro på ena kanten. Jessica Samuelsson får nu starta som högerback och kan få ett försprång inför Lina Nilsson.

Mittfältet är den lagdel med störst frågetecken nu. Där överraskade Sundhage med att ta ut Emmelie Konradsson på ena kanten och peta Lisa Dahlkvist från platsen på centrala mittfältet. Där återfinns i stället Marie Hammarström med Caroline Seger och Antonia Göransson på andra kanten.

-Vi har pratat om att yttermittfältarna slarvar lite på sina positioner. De ska vara närmare våra innermittfältare.

Anfallsmässigt har det handlat om Kosovare Asllani/Lotta Schelin. Deras samarbete har det varit upp och ned under hela tiden som Sundhage varit förbundskapten. Frågan är vad Sverige har för alternativ om det inte klickar för dem?
-Jenny Hjohlman (landslagsdebutant) Hon överraskade mig med att vara så kylig vid avslutningsövningarna. Sedan försvinner hon lite grann när vi väl spelar. Kan hon gå hela vägen?

En liten joker jag tror på är Olivia Schough. Hon är annorlunda och lite full i fan. Hon tar lite plats.
Om det räcker att ta mer än så återstår att se.

Publicerad 2013-05-31 kl 11:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons