Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sundhages prioritet i Algarve - bra matcher på video

Foto: Scanpix.

Sverige får klara sig utan stjärnan Lotta Schelin från start mot Danmark i premiären av Algarve cup.

Men det gör inget.

Det viktigaste för förbundskaptenen Pia Sundhage är ändå att matchen ser bra ut på video.

När det svenska landslaget anlände till Portugal fanns fyra av fem tilltänkta forwards på sjukdoms- och skadelistan. På tisdagens träning var alla utom Olivia Schough tillbaka för fullt.

Det gällde även Lotta Schelin, som nu är frisk från den förkylning som drabbade henne efter ett par småskador, men hon ställs ändå utanför startelvan i premiären.

- Man ska komma ihåg att Lotta inte har spelat på en månad, så vi ska vara försiktiga med henne, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Ny uppställning gäller

Efter en rejäl överkörning mot Frankrike (0—3) och ett par intetsägande försök i VM-kvalmatcherna mot Bosnien-Hercegovina (1—0) och Färöarna (5—0) är det nu dags att på allvar få fart på den nya 4—1—3—2-uppställningen. Och det är bland annat onsdagens motståndare Danmark som är anledningen till att den överhuvudtaget kommit till.

- I baktanken har jag det målet Danmark gör mot oss i EM-premiären i somras, där de kliver in mellan våra två mittbackar i spelytan framför backlinjen. Nu hoppas jag att vi får den här känslan att här är ett bra motdrag, här kan vi täppa till, säger Sundhage.

Vill fånga sekvenser

Förutom Danmark ingår även Japan och USA i Sveriges grupp. Tanken är att spelsystemet, som är tänkt att höja laget i VM 2015, ska leva genom hela turneringen — även om det inte ger utdelning direkt.

Det viktigaste för landslagsledningen är att kunna fånga spelsekvenser på film för att kunna jobba vidare och utveckla spelet framöver.

- Tänk dig själv, om vi får fantastiska bilder i både anfall och försvar mot världsmästarna (Japan) eller de olympiska mästarna (USA), då kan vi säga att det här kommer att hålla mot vilket lag som helst. Det vore härligt, säger Pia Sundhage.

Publicerad 2014-03-04 kl 17:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons