Sunnanå nära sätta käpp i hjulet för Umeå IK

Dam

Som ett av Europas bästa klubblag har Umeå IK ändå alltid svårt mot grannen i norr Sunnanå. Det blev bara 1-0 till Umeå,

Målet gjordes av Madelaine Edlund som haft större delen av sina fotbollskarriär i just Sunnanå.

- Helt klart en av våra bästa matcher i år och jag kan vara nöjd med det mesta i spelet och inställningen men inte resultatet, säger Sunnanås tränare Rainer Eskelinen.
Efter sista skottet under uppvärmningen fick Lina Johansson ont igen trots normal träning under veckan. Det innebar en snabb rockad i laguppställningen. Mirjam Marklund sattes upp på topp. Sandra Berggren fick gå in som back i stället i startelvan.
- Och gjorde det klockrent på sin kant, understryker Rainer Eskelinen.
Perpetua Nkwocha hade flera bra chanser men skotten gick över. Den allra sista i matchen var kanske Sunnanås allra bästa när Josefin Johansson fick ett läge som Carola Söberg i UIK:s mål räddade. Carola utsågs för övrigt till UIKs bästa spelare i matchen. Motsvarande pris i hemmalaget tilldelades Perpetua.

Matchens enda mål föll bara några minuter in på andra halvlek när Martas inlägg förlängdes av Johanna Rasmussen till Madelaine Edlund.
- Ett typiskt "Madde-mål", säger UIKs tränare Andrée Jeglertz.
- För vår del var det här ingen bra match. Vi har av någon anledning alltid svårt mot Sunnanå.
Sedan några minuter efter slutsignalen ligger UIKs fokus på kommande onsdags toppmöte borta mot Linköping.
Publicerad 2008-06-01 kl 17:40