Superskräll i damcupen - Umeå utslaget mot division 1-lag

Dam

Fotbollslaget Sunnanå, från division 1, skrällde i fjärde omgången av svenska cupen genom att besegra Umeå med 5—4. Avgörande målet kom i den 83:e minuten då Anna Bodéns hörna letade sig in i mål.

- Vi visade ingen respekt alls, säger Sunnanå-anfallaren Linda Fransson till Västerbottens Folkblad.

Fransson blev stor matchhjälte genom att göra tre mål.

- Det här känns jäkligt bra, säger hon efter skrällen.

Umeå bytte in landslagsspelaren Sofia Jakobsson i den andra halvleken, men det hjälpte inte.

Madelaine Edlund, en annan uttagen VM-spelare i landslaget, hade det desto roligare på torsdagen. Hon gjorde fyra mål då Tyresö besegrade Norrköping med 5—0.

Även Limhamn/Bunkeflo är vidare i cupen efter seger med 4—1 mot Mariebo.

Sedan tidigare är Malmö, Göteborg, Kif Örebro, Sundsvall och Linköping vidare till kvartsfinal.