POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Sv Cupen: Bara 2-0 för LdB FC i Vittsjö

Vittsjö GIK stod upp bra mot LdB Malmö och krympte ytorna för för Damallsvenskans ledarlag. Förlust med 0-2(0-1) skulle glatt de motståndare LdB FC krossat i serien. Vittsjö orkade 90 minuter.

602 för att främst se Nilla Fischer på hennes gamla hemmaplan. Det fick de göra i första halvlek. Inför andra halvlek bytte hon med Therese Sjögran.

Första målchansen kom redan efter två minuter då Nilla fick på ett bra skott som Sonja Fransson i Vittsjö-målet klarade. LdB Malmö fick sedan tre hörnor på raken och på den sista som Nera Smajic slog höll sig Maria Aronsson sig framme och slog in 0-1.
I matchens 25:e minut hittade Nera Smajic Manon Melis som drog på ett hårt skott som Sonja Fransson åter räddade. Vittsjö försökte hela tiden störa LdB FCs spel och hade ett par bra avslut i första halvlek, den bästa chansen var ett skott som Stéphanie Öhrström fick boxa ut. Manon Melis sumpade två fina chanser i första halvlek.

Frida Nordin avlöste Manon Melis inför andra halvlek. I 54:e minuten hittade Aylin Yaren Therese Sjögran som fick på ett bra skott som Sonja Fransson tvingades tippa över målet. Minuten senare hade Maria Aronsson åter en chansen men Sonja Fransson grundlade nu sitt höga betyg. Hon läste spelet förutseende.
Charlotte Bergstrand slog Vittsjös andra hörna så bra att Stephanie Öhrström tappade bollen och LdB-försvarare fick rensa undan bollen.
Nio minuter före full tid fick LdB Malmö sin tionde hörna. Therese Sjögran lade den och Frida Nordin nickade i ribban.Först i matchens 87:e minut gjorde LdB FC sitt andra mål efter en frispark strax utanför straffområdet. Therese Sjögran lade den och Nera Smajic styrde bollen till en fristående Renata Costa som vidarebefordrade den i mål.

LdB FCs tränare Jörgen Pettersson efter matchen:
- Det viktigaste för oss var att vinna eftersom vi satsar på cupen. Vi var sega efter Stockholms-matchen mot AIK. Vi får inget gratis då vi möter ett bra lag som kämpar ända in till matchens slut.
Hur mycket har Stockholms matchen satt sig i benen?
- Det känns. Vi hade kunnat tacka nej till TV-matchen i Stockholm och spelat den på lördag, samtidigt är vi så pass bra förbereda att vi klarar det.

Robert Grandén, Vittsjö GIKs tränare:
- Vi gick in för att njuta. Vi visste att det skulle bli fruktansvärt svårt. Vi lyckas hyfsat med att inte låta LdB FC spela in bakom vår backlinje. Båda målen tillkom på fasta situationer. Jag är mycket nöjd.

Nilla Fischer:
- Man går in för att vinna matchen, men jag kände ingen press.

Therese Sjögran:
- Vinner man matcherna behöver det inte vara snyggt. Vittsjö krympte ytorna. Det var tajt i hela banan. Vi slarvade litet på sista tredje delen av matchen.

Madeleine Nygren – Bonnier, back i Vittsjö GIK:
- Det var en rolig match och det är svårt att stå emot så pass bra som vi ändå gjorde.

Text: Anders Bystedt

Publicerad 2009-05-21 kl 21:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå