Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Svensk lördagsdans på silkesnöre

På lördagen dansar Sverige på silkesnöret igen. Måtte det inte bli argentinsk tango. En måste-match, precis som vi är vana vid när Sverige spelar mästerskap. Avspark kl 11.00 svensk tid.

För att hålla liv i hoppet om att nå en kvartsfinal eller möjligen vinna gruppen måste Sverige vinna s-t-o-r-t mot Argentina! Ni har mitt tips på sista raden.

Argentina har många spelskickliga, tekniska spelare men dom inte är några speedkulor. Sverige har dock inte för vana att lyckas som bäst när man möter lag mot vilka man själv förväntas föra matchen. Tvärtom tycker jag att våra spelare då är sina egna värsta fiender.

Argentinas förbundskapten Jose Borrello säger att hans lag ska spela på samma sätt som herrlandslaget. Når damlandslaget upp till den nivån blir det svettigt för Sverige...
- Vi möter ett fysiskt starkt lag liksom Kanada (förlust 1-2) och får förlita oss på bättre teknik, kortpassningsspel och hålla bollen inom laget, säger den argentinske förbundskaptenen.


Vad måste då Sverige göra för att krossa Argentina?

Jo, man MÅSTE HÅLLA UPPE TEMPOT!
Våga fylla på med spelare ifrån backlinjen och då måste spelsäkra lirare in med precision i fötterna.

Troligen får Frida Östberg lämna över sin plats till Anna Paulson eller kanske Karolina Westberg. Umeå-trion konkurrerar om samma plas.
Karro är tuff, snabb, placeringssäker och har erferenhet ifrån högerbackspositionen sen tidigare. Jag tror inte att Sara Larsson och Charlotte Rohlin splittras i mitten. Osäkerheten senast i backlinjen var olycklig men förhoppningsvis en reaktion på att man kom in helt fel i matchen och hamnade i otakt.

På mitten får Fischer eller Seger kliva av och Victoria Svensson ta steget ner i en lite offensivare roll mellan mittfält och forwards. (OM nu inte Östberg dyker upp på mittfältet vill säga!).
Jessica Landström blir forward bredvid Lotta Schelin. De småväxta argentinskorna får fullt upp att göra och kommer inte att vinna många dueller mot de längre svenskorna, om jag får drömma fritt.

Spelet måste bli betydligt mera varierat än sist. Vi måste våga anfalla på kanterna. Det blev nästan inget av det mot Kina. Therese Sjögran måste få fart på fötterna och våga använda sig av sin kreativitet, lämna sin position och ta offensivare löpningar då och då. Samma gäller på andra kanten där Josefine Öqvist huserar.
Visserligen snurrar skaderykten kring då båda sistnämnda men jag hoppas och tror att åtminstone Therese Sjögran kan starta och att "Jossan" kan göra en halvlek. En "Terre" på spelhumör vore kalas och inte kul för argentinskorna. Likadant om "Jossan" kan hålla kanten och göra det hon är bra på, ta djupledslöpningarna och slita hål i Argentinas backlinje, något som borde bädda för fler forwards på plats när vi kommer till avslut.

Målvakten Hedvig Lindahl ser säker ut men jag tror ändå att det kan vara dags att sätta in Caroline Jönsson i en sådan här match. Hon är en inspiratör och pådrivare som kanske kan lyfta backlinjen till att våga mer, bli mer spelbar och vara snabbare i både fötter och tanken.


Min tanke går annars till min brorsdotter Elin som fyller 20 år just idag. Hur hyllad och omtyckt hade inte hon Elin - som är född den 8/8 1988 på sal 8 kl 08.00 - varit i Kina idag? Grattis Elin!


Och till Sveriges OS-landslag säger jag bara, full fart framåt. Mitt tips blir 5-0, och vem som gör målen det skiter jag i!

Text: Anette Börjesson

Publicerad 2008-08-08 kl 16:00
Annons
Annons
Annons