Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Svenskornas ilska - Seger missar Champions League-finalen

Foto: SCANPIX

Paris Saint-Germain är klart för final i damernas Champions League. Den finalen missar Caroline Seger på grund av en avstängning - något som får henne och lagkamraten Kosovare Asllani att se rött.

PSG gick vidare till finalen trots att de förlorade dagens semifinalreturmöte hemma mot Nilla Fischers Wolfsburg med 1-2. Fransyskornas 2-0-seger borta förra helgen räckte för att ta dem vidare.

Både Caroline Seger och Kosovare Asllani startade för PSG under söndagens semifinal, men det är bara den sistnämnda som får spela i finalen.

I den 70:e minuten fick nämligen Seger ett gult kort, hennes andra totalt i turneringen, som innebär att hon är avstängd i finalen mot Frankfurt den 14 maj.

- Jag känner att jag rasar där, samtidigt får jag oerhörd stöttning av mina lagkamrater som förstår direkt. Man måste ju bort med de tankarna, det var bara att försöka samla ihop tankarna och fokusera igen, säger Seger om kortet till Sportbladet efter matchen.

Att Uefa har speciella regler för damfotbollen som endast tillåter ett gult kort under hela turneringen ger Caroline Seger inte mycket för.

- Det är pinsamt dåligt. På herrarnas sida får man ha tre gula kort och efter kvartsfinal tas det bort.

Även Segers lagkamrat Kosovare Asllani är upprörd över kortregeln.

"Kan någon förklara varför reglerna inte är desamma för kvinnor och män när det gäller gula kort? Två gula kort och du kan bli avstängd. Mina goda vän Seger kommer att missa finalen. Är det så här det ska vara 2015?" frågar sig Asllani på Twitter.

Publicerad 2015-04-26 kl 22:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons