Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Svensons långa väntan snart över

I janurari skadade Hammarby IF:s mittback, Annica Svensson korsbandet. Snart är hennes tunga rehabperiod över.

Annica Svensson (ytterback och mittback) kom till Hammarby 2006 och spelade alla matcher utom en under säsongerna 2006 och 2007.

Annika som haft semester i i föräldrarhemmet i Björneborg, Värmland ser framemot att få börja spela och inte bara träna, igen, efter att ha skadat korsbandet i januari i en inomhusturnering.
-Det har varit en jobbig period, speciellt i början. jag har aldrig varit allvarligt skadad tidigare, så det var tufft att tackla att man inte skulle kunna spela fotboll på en lång tid.

Hur tycker du nu i efterhand att du klarat av att gå skadad och bara köra rehabträning?
-Det blir ju så till slut att man börjar uppskatta alla träning mer och mer. Annars är man så van vid att träna att man bara tar för givet att man alltid kan. Jag har fått mycket stöd ifrån föreningen under min rehabtid och det har förstås underlättat enormt.

Efter sex spelade omgångar i Damallsvenskan Hammarby bara tre poäng och flertalet skadade spelare. Förutom Annica var också Kristin Bengtsson och Sara Johansson borta ett par omgångar.
Hur kändes det att sitta vid sidan om och titta på när "ditt" lag spelade?
- Det gick ju inte så bra för Hammarby i inledningen så det kändes dubbelt så jobbigt. Jag ville så gärna vara delaktig och det kunde jag ju bara vara genom att finnas till och stötta tjejerna vid motgångarna. Desto roligare blev det förstås när dom började vinna. Det har gått över förväntan, tycker jag.

Hammarby ligger nu på en åttonplats i Damallsvenskan med 16 poäng och det är en bra bit ner till de lag som är under strecket. Vad tror du om fortsättningen?
-Tjejerna har förstås mått bra av ett längre uppehåll, då vårens spelprogram var väldigt komprimerat. Det känns bra att vi tagit såpass många poäng men vi vet att vi måste jobba hårt för att undvika att hamna under strecket. Får alla hålla sig friska tror jag att vi klarar det.

När tror du att du själv kan vara tillbaka i spel?
-Jag skall träffa sjukgymnasten den fjärde augusti och då får vi se vad hon säger. Jag hoppas att hon är nöjd med hur jag skött min sommarträning för jag har jobbat bra. Förhoppningsvis kan jag börja köra med boll då och vi några B-lagsmatcher eller kanske med Tyresö FF i Norrettan så ska jag försöka få upp matchtempo. Mitt mål är att göra ett inhopp i allsvenskan när vi möter LdB FC Malmö, i slutet av augusti, på bortaplan. Vi får väl se hur den planen håller, säger Annika.

Publicerad 2008-07-23 kl 17:30
Annons
Annons
Annons