Sverige fortsatt obesgrat

Dam

Efter att ha slagit EM-värdarna Finland med 3-1 är Sverige ännu obesegrade under 2009. Therese Sjögran visade vägen då hon gav Sverige ledning redan i den åttonde minuten.

Jessica Landström stod för insticket som Therese gjorde mål på.
Jessica följde sedan upp med att göra ett eget mål på instick i boxen av Victoria Svensson i den 33:e minuten.

Efter ledning med 2-0 i halvtid slappnade Sverige av en del och släppte in Finland i matchen. Något som irriterade assisterande förbundskaptenen Lilie Persson en aning.
-Visst är vi nöjda med vinsten men det är så onödigt att gå ner i tempo och släppa in Finland i matchen. Slarvigt passningsspel och med att jobba hem kan kosta mycket. Blir det då ett mål, som i det här fallet, kan nerver komma att spela roll.

Målvakten Hedvig Lindahl var trygg i första halvlek och avvärjde bland annat ett friläge. I andra kom Ulla-Karin Rönnlund in och hon fick en tuff start i comebacken landslaget efter nära åtta års frånvaro. Bara två minuter in i halvleken satte Djurgårdens Linda Sällström reduceringen i högra hörnet.

I den 53:e minuten nickade Frankrike-proffset Lotta Schelin snyggt in 3-1 efter en av Sveriges otaliga hörnor slagen av Sara Thunebro. 3-1 blev också slutresultatet.

Nya skador
Backen Karin Lissel fick hoppa in efter endast åtta minuter då Linda Sembrant fick utgå efter att ha vrickat sin vänstra fot. Hon var ju borta mot Kina efter att ha vrickat högerfoten.
-Karin gjorde åter en riktigt bra match och det märks att hon är bra tränad. Det har väl blivit lite mycket matchande för hennes del de sista tiden. Hon spelade ju i U21/23 landslaget i Nordic Cup också.