Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige fortsatt obesgrat

12å

Efter att ha slagit EM-värdarna Finland med 3-1 är Sverige ännu obesegrade under 2009. Therese Sjögran visade vägen då hon gav Sverige ledning redan i den åttonde minuten.

Jessica Landström stod för insticket som Therese gjorde mål på.
Jessica följde sedan upp med att göra ett eget mål på instick i boxen av Victoria Svensson i den 33:e minuten.

Efter ledning med 2-0 i halvtid slappnade Sverige av en del och släppte in Finland i matchen. Något som irriterade assisterande förbundskaptenen Lilie Persson en aning.
-Visst är vi nöjda med vinsten men det är så onödigt att gå ner i tempo och släppa in Finland i matchen. Slarvigt passningsspel och med att jobba hem kan kosta mycket. Blir det då ett mål, som i det här fallet, kan nerver komma att spela roll.

Målvakten Hedvig Lindahl var trygg i första halvlek och avvärjde bland annat ett friläge. I andra kom Ulla-Karin Rönnlund in och hon fick en tuff start i comebacken landslaget efter nära åtta års frånvaro. Bara två minuter in i halvleken satte Djurgårdens Linda Sällström reduceringen i högra hörnet.

ANNONS
I den 53:e minuten nickade Frankrike-proffset Lotta Schelin snyggt in 3-1 efter en av Sveriges otaliga hörnor slagen av Sara Thunebro. 3-1 blev också slutresultatet.

Nya skador
Backen Karin Lissel fick hoppa in efter endast åtta minuter då Linda Sembrant fick utgå efter att ha vrickat sin vänstra fot. Hon var ju borta mot Kina efter att ha vrickat högerfoten.
-Karin gjorde åter en riktigt bra match och det märks att hon är bra tränad. Det har väl blivit lite mycket matchande för hennes del de sista tiden. Hon spelade ju i U21/23 landslaget i Nordic Cup också.

Är Lindas skada allvarlig?
-Nej, det är en stukning men vi vill inte chansa utan plockar hellre ut spelarna även om det är småskavanker.

Om du skulle bedöma Finland efter den här matchen?
-Dom kan bli farliga till EM. Det är ett hungrigt lag och i dagens match tycker jag att Laura Kalmari Österberg var mycket bra. En klok spelare som har lätt att hitta Linda Sällström som alltid är giftig med sin snabbhet.Det är en tid kvar till EM och det finns potential i det här laget, säger Lilie Persson.
ANNONS
Publicerad 2009-07-22 kl 20:36

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto