Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sverige missade finalchansen - Japan vann efter sen straff: Kunde skitit i att blåsa

Foto: TT

Sverige hade chansen att gå till final i Algarve Cup för första gången på fem år.
Men en sen straff satte stopp.
Japan vann med 2-1 och Sverige får spela match om tredje pris på onsdag.

 

Det var ett tröttkört men disciplinerat Sverige som ställde upp mot Japan i gruppfinalen.

Charlotte Rohlin och Kosovare Asllani saknades på grund av skador. Linda Sembrant vikarierade för Rohlin i backlinjen, men gjorde även avtryck framåt. I den 42:a minuten nickade Sembrant in 1—0 till Sverige på en frispark slagen av Therese Sjögran.

- Det blir en touch och jag nickade in den helt enkelt framför mål, det var en jävligt skön känsla, säger Sembrant, som var tillbaka i startelvan i landslaget för första gången sedan hösten 2012, då hon drog av korsbandet.

Många byten

Förbundskapten Pia Sundhage passade på att göra en hel del byten under matchen. Försvarsgiganten Nilla Fischer försvann ut i halvtid, och efter ett tag byttes även Caroline Seger ut på "etta-positionen" framför backlinjen.

Japan kvitterade ett par minuter in på andra halvlek, när en felpassning på det svenska mittfältet öppnade för Yuki Ogimi som tog sig loss och enkelt placerade in bollen bakom Carola Söberg, som startade i mål i stället för Hedvig Lindahl.

I den 88:e minuten studsade bollen upp på målskytten Sembrants arm i straffområdet — och domaren pekade på straffpunkten.

- Den studsar upp på min arm, men hur ska jag spela? Som en pinne, med armarna runt kroppen? Det känns väldigt oturligt att det slutar på det sättet. Det var helt ofrivilligt. Det känns som om hon lika gärna hade kunnat skita i att blåsa, säger hon.

Sundhage nöjd med Seger

Aya Miyama slog in straffen. 2—1 till Japan betyder att japanskorna får spela final mot Tyskland på onsdag, medan Sverige möter antingen Island eller Kina i match om tredjeplatsen.

- Vi är så nära. Att spela en final är en god erfarenhet. Att vi inte lyckas komma dit, det känns så där, säger en besviken Pia Sundhage, som ändå var nöjd med hur Sverige i den nya 4—1—3—2-uppställning klarade av att stå upp mot det passningsskickliga Japan.

- Det jag ser av det känns väldigt bra, för det kan bli så mycket bättre framöver.

Publicerad 2014-03-10 kl 17:51
Annons
Annons
Annons