Sverige premiärföll

Dam

Sverige föll med 1-2 mot hemmanationen Kina i OS-premiären i damernas fotbollsturnering - och fotbolls landslagets dystra premiärfacit håller i sig.

Matchen fick en för Sverige olycklig inledning när en misslyckad rensning gjorde att Kina kunde skjuta i stolpen. Bollen studsade farm till Zhang Na som enkelt rullade in ledningsmålet redan i sjätte minuten. Inga svenska försvarare fanns i närheten och kunde hjälpa Hedvig Lindahl i det svenska målet.

Kinesiskorna fortsatte att oroa Sverige, som kom in i matchen först halvvägs in i den första halvleken. Lotta Schelin och Victoria Svensson började hitta varandra allt bättre och det var just Svensson och Schelin som låg bakom den svenska kvitteringen i samband med en kontring sju minuter före halvtidsvilan. Schelin blev framspelad av Svensson, vände bort det kinesiska försvaret och sköt 1-1 via stolpen.

I andra halvlek dominerade Sverige stundtals, men i den 72:a minuten återtog Kina ledningen genom Han Duan som sköt 2-1 via ett svenskt ben, otagbart för Hedvig Lindahl.

Sverige gjorde tre byten och satsade desperat framåt, men utan att skapa riktigt heta kvitteringschanser. Caroline Seger var närmast, men fick ingen bra träff på sitt volleyskott.
Nästa match för Sverige spelas mot Argentina på lördag. Argentina inledde med en 1-2-förlust mot Kanada.