Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Sverige reste sig på nio, vidare till kvartsfinal

Som i en boxningsmatch golvad och nästan utslaget reste sig Sverige, kom tillbaka och om inte knockade så vann sista gruppspelsmatchen äver Kanada på poäng, 2-1 (1-0).

Skulle man falla så var det med flaggan i topp.
Backlinjen fick möta ett kanadensiskt anfallsspel som verkade mera bekant ändå kinesiskt och argentinskt, långa bollar gärna bakom. Men för det mesta lyckades Sverige stoppa dem genom att pressa högre upp på plan.

Det blev inte straff på matchens första heta situation när Nilla Fischer vräktes omkull efter 5 minuter.
I mitten av halvleken stukade Nilla foten oattackerad vid mittplan och måste bryta.

Första målet kom efter 19 minuter när Caroline Seger fann Victoria Svensson som förlängde passningen till Lotta Schelin. Hon kom i fart och placerade bollen utanför Kanada-målvakten Erin McLeods räckvidd.
Kanadas bästa kvitteringschans följde två minuter senare när Sophie Schmidt kom nästan fri med Hedvig Lindahl som startat tidigt och täckte långt ut i straffområdet.
Kara Lang var som förväntat en av Kanadas vassaste anfallare. Ett par minuter före halvtid hade hon ett läge mellan de svenska mittbackarna men fick inte riktigt slag på bollen som gick utanför.
Det blev Sara Thunebros uppgift att bevaka Kara Lang. Sara har i den här turneringen vuxit in på sin vänsterbackplats i landslaget och har undgått att bli ifrågasatt.

Jessica Landström kom in istället för Nilla Fischer och tog rejält för sig. Det var hon som slog passningen till Lotta Schelins 2-0-mål efter att Kanadas vänsterförsvar öppnats upp. Det var en önskestart på andra halvlek.

Sverige drog ner litet på tempot och det var nästan som om Kanadas reducering låg i luften när Melissa Tancredi på en språngnick reducerade till 2-1 drygt en kvart in på andra halvlek.
Spelarna på plan var klokt nog omedvetna om resultaten i de andra matcherna som spelades samtidigt. Ett tag såg det ut som om Sverige skulle bli gruppvinnare innan Kina spräckte nollan mot Argentina.
Både Sverige och Kanada går vidare till kvartsfinal. Nordkorea drog kortaste strået bland treorna.
Sverige får möta Tyskland, Kanada USA, Kina Japan och Norge - Brasilien.

Publicerad 2008-08-12 kl 17:00
Annons
Annons
Annons