Sverige slog Skottland - trots mittbackskris

Dam

Fyra mittbackar borta - då klev en ny duo fram och gladde damfotbollens förbundskapten Thomas Dennerby.
 Sveriges bortabesegrade Skottland med klara 4-1 på lördagen och försvaret var lika stabilt som vanligt.

Malin Levenstad och Emma Berglund var duon som fick chansen som mittlås, då Thomas Dennerby valde att ställa över lårskadade Linda Sembrandt och vadskadade Stina Segerström i landskampen i Kirkcaldy. Dessutom är ju Charlotte Rohlin och Sara Larsson borta på grund av skador.

Men Levenstad och Berglund gjorde sitt jobb.
 -De har spelat ihop i U23, sade Dennerby i telefon till TT.
 -Som tur är har ju Sverige en tradition av att få fram duktiga mittbackar.
 Enda plumpen kom vid den skotska reduceringen till 1-2 i slutet av första halvlek. En onödig hörna gav en straff som Kim Little satte.

Men Sverige var överlägset framåt. Lotta Schelin gjorde två mål i första halvlek, och när hon fick sällskap på topp i andra halvlek av Sofia Jakobsson, som också gjorde två mål.
 Sverige tycks vara på rätt väg inför OS senare i sommar.
 -Riktigt stabilt och välorganiserat försvarsspel, sade Dennerby och fortsatte.
 -Och riktigt roligt och kreativt anfallsspel. Första halvlek var en av de bästa på länge.
 Tre landskamper återstår före OS. Först turneringen i västra Sverige med matcher mot USA i Halmstad 16 juni och Japan i Göteborg 20 juni. Sedan genrepet mot Storbritannien i Middlesbrough 20 juli.
 -Jag vet inte om några skotska tjejer från det här laget är med i det brittiska laget då, sade Dennerby.

Publicerad 2012-05-26 kl 22:03