Sverige till EM-final efter bragdvändning!

Dam

Sveriges F19-landslag är klart för final i EM efter en bragdmatch mot Frankrike. Sofia Jacobsson gjorde tre av målen när Sverige vann med 5-2 i förlängning.

Frankrike dominerade stort i första halvlek men kom inte bakom Sveriges backlinje.
En kontring gjorde Antonia Göransson det bästa möjliga av genom att skaffa Sverige en hörna i 24:e minuten. Tilda Heimersson lade den från vänster. En bit utanför målområdet mötte Emelie Lövgren bollen på halvvolley. Skottet smet in tätt under ribban till 1-0.
Efter 38 minuter fick Frankrike en dubbelhörna. Efter den andra gick bollen ut till Fanny Tenert som fick en hör båge på sitt skott och bollen dök ner bakom Susanne Nilsson i Sveriges mål.
Matchen kunde ha avgjorts ett par minuter före halvtid när Josefine Alfsson fällde Charlène Sasso bakifrån i utkanten av straffområdet. Marina Makanza som sysselsatt Josefine på sin vänsterkant hela halvleken och så långt var Frankrikes bästa spelare lade upp bollen på straffpunkten men skottet tog i stolpens utsida.

Sofia Jacobsson jagade mestadels ensam på topp.
Även Frankrikes 2-1-mål dök ner bakom Susanne Nilsson i målet. Charlène Sasso, fick oattackerad låta bollen studsa upp innan hon drog iväg sitt skott från några meter utanför straffområdet.
Tre minuter kvar var det inte mycket som pekade på en svensk kvittering. Då fick Sofia Jacobsson en djupledsboll från egen planhalva. Franska målvakten missade helt utrusningen och Sofia fick öppet mål att lägga in bollen.
Bara 20 sekunder in på förlängningen rusade Sofia Jacobsson direkt på mål och sköt 3-2.
På lagets femte hörna nickade inbytta. Jennifer Egelryd in 4-2 10:e förlängningsminuten.
Sofia Jacobsson fullbordade sitt historiska hat-trick i 107:e matchminuten efter en ny vänsterhörna från Tilda Heimersson.