Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sverige vill ha revansch i Algarve: "Bara vinst som gäller"

Foto: Scanpix

Pia Sundhage.

Sverige kan fortfarande nå final i Algarve Cup. Men då krävs seger mot Kina, samtidigt som en del andra resultat går svenskornas väg.
- Efter Brasilien så är det inte något annat än vinst som gäller, säger Emma Berglund.

Resultaten har varit blandade för svensk del så här långt i Algarve Cup. Träningsturneringen har i år än mer känslan av ett för-VM, och efter en bejublad seger (4-2) mot Tyskland och en bitter förlust (0-2) mot Brasilien måste Sverige nu vinna för att ha chans att spela om topplaceringarna senare i veckan.

Vinner Sverige mot Kina i den avslutande gruppspelsmatchen och Tyskland samtidigt slår Brasilien så vinner Sverige grupp A.

Dock är det inte säkert att det blir final för det, eftersom det är de två bästa gruppettorna av tre som gör upp om plats 1-2. Den tredje gruppsegraren får spela om plats 3-4 mot den bästa grupptvåan.

Schelin tränade
Just nu toppar USA grupp B och Frankrike grupp C, båda på sex poäng.

- Kring det där med tabeller och poäng frågar du fel spelare. Men vi vill göra en bättre match mot Kina än mot Brasilien, säger mittbacken Emma Berglund.

- Vi fick se lite klipp av deras (Kinas) tidigare möten med Brasilien. Det är ett bra tekniskt lag, de spelar en ganska asiatisk typ av fotboll. Det kan bli tufft, vi får absolut inte underskatta dem, säger Emma Berglund.

Lotta Schelin fanns med på lagets träning i Albufeira på söndagen, och deltog den här gången i vissa spelövningar precis som Caroline Seger som fick avbryta lördagens träning efter att ha känt av sina ischiasbesvär.

Inför Brasilien-matchen gjorde förbundskaptenen en hel del ändringar jämfört med en "normal" startelva. Dels för att spara på spelarnas krafter i den täta matchningen i turneringen, och dels för att testa spelare på olika positioner.

Frågetecken bakåt
I mittförsvaret fick Emma Berglund chansen mot Brasilien tillsammans med Linda Sembrant.

Sundhage har inför resan till Algarve sagt att det svar hon helst vill ha med sig hem till Sverige är hur hon ska formera backlinjen.

Det är dock tveksamt om hon och laget har kommit något närmare ett svar.

- Man är ju mitt i det, så på sätt och vis tänker man inte på det alls. Men samtidigt vill man förstås visa att det är jag som ska spela. Det går inte att göra annat än att spela sitt spel och ta chansen när man får den, säger Berglund.

Publicerad 2015-03-09 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons