POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE

Sverige VM-genrepar mot Holland: "Bra motstånd"

Foto: SCANPIX

En av de sista pusselbitarna inför VM i Kanada är lagd för det svenska damlandslaget.
I genrepet inför turneringen möter Sverige Holland i Toronto.
- En nation som verkligen är på uppåtgående, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson till förbundets hemsida.

Om två och en halv vecka ska Pia Sundhage välja den trupp som ska försvara Sveriges färger i VM i Kanada i sommar. Och i dag är det exakt en månad kvar till att laget samlas för avresa till mästerskapet.

Förlägret kommer att vara i Toronto och där ska Sverige möta Holland i ett VM-genrep den 30 maj, det meddelade SvFF via sin hemsida i dag.

- Holland var riktigt bra på 80-talet och är på väg tillbaka dit lagom till VM-sommaren. Det känns kul. Det finns många klasspelare i Holland, jag tänker främst på Manon Melis som vi känner från damallsvenskan. Hon är i princip ett hot om hon får bollen på motståndarnas planhalva, då får man hålla i hatten för då kan det hända grejer. Hon kan avgöra helt på egen hand, säger Lilie Persson.

Förbundskapten Pia Sundhage har tittat närmare på landskamperna på svensk mark mot Schweiz, 1-3, och Danmark, 3-3, i början på april.

- Det finns en period mot Danmark, från ungefär 20:e till 45:e minuten, då spelar vi en fantastiskt fin fotboll, såväl försvarsspel som anfallsspel. Så hoppas jag att vi kan spela mot Holland under en längre period än 25 minuter, säger Sundhage till förbundets hemsida.

Publicerad 2015-04-23 kl 10:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå