Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sveriges F16-landslag vann finnkampen

Sveriges F16/93-landslag är klart för nästa kvalomgång efter att ha vunnit sista matchen i sin grupp mot Finland med 4-1 (1-0).

Elin Rubensson (Stehags AIF) gjorde de tre sista målen. Hon har nu ett facit på 20 mål i 17 landskamper.

Emmie Johansson (Hertzöga BK), gjorde första målet efter bara 7 minuter, ett skott på helvolley rakt upp i nättaket efter en hörna.

Ett av Elin Rubenssons mål var också en fullträff i krysset.

- Det är alltid jämna matcher mot Finland vars spelare sprang kopiöst mycket och störde allvarligt vårt försvarsspel och höll sig framme i närkamper, även sedan vi ledde med 3-0, berättar förbundskapten Marie Bengtsson.

Det var viktigt för Finland att inte förlora med stora siffror. Nea-Stina Liljedahl reducerade till 3-1 i mitten av andra halvlek. Sex av de bästa grupptvåorna går också vidare till nästa omgång som spelas i april.

- Det var nyttigt att spela en match där vi verkligen fick kämpa. Genom att vinna klart kan vi hoppas på en bättre seedning när de nya grupperna lottas, tillägger Marie Bengtsson.

- Laget har bra individualister men de jobbar framför allt för laget. Så beskriver Marie Bengtsson sitt landslag.
En av de genomgående bästa spelarna är Anna Torstensson (IK Fyris) som äntlingen fick spela inför hemmapublik. Nära tusen kom till Studenternas i Uppsala.
Backen Amanda Ilestedt (LdB FC Malmö) samt spetsen på mittfältet Malin Diaz (AIK) är andra som utmärkte sig utöver redan nämnda.
Sammanlagt såg 2.500 Sveriges F16/93-landslags tre kvalmatcher under veckan i Uppland.

Publicerad 2009-09-20 kl 16:36
Annons
Annons
Annons