Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sveriges ryggrad - Linköping

Foto: Scanpix

Svenska landslagets mittbackspar Charlotte Rohlin och Nilla Fischer agerar även mittlås i klubblaget Linköping.

- Jag är lite mer den som ligger och avvaktar och hugger när jag ser att det är läge för att hugga. Nilla går bara pang bom in, en mer fysisk spelare, säger Rohlin till Corren.

Åtta mästerskap och åtta mittbackspar. Sveriges nya par består av en Charlotte Rohlin som för ett år sedan drog av korsbandet samt av en Nilla Fischer som för ett år sedan inte spelat som mittback.

Det var i matchen mot Örebro som korsbandet gick av i Charlotte Rohlins högerknä. Det stundande OS var inte att tänka på. Istället blev det EM på hemmaplan som Rohlin fick satsa på.

- Jag är jätteglad och stolt över mig själv att jag har tagit mig hit, säger Rohlin.

För Nilla Fischer, som på onsdagskvällen gör sin 103:e landskamp för Sverige, skolades om som rutinerad mittfältare till orutinerad mittback.

- Jag tänkte mest: ”Hur fan ska det gå”? Efter de första träningarna skrattade jag bara, för jag var helt borta. Men Algarve och landskamperna där var en vändning, innan det var det kaos, säger Fischer till Corren.

I och med att både Rohlin och Fischer spelar i Linköping är rollfördelningen självklar för de båda. Rohlin förklarar:

- Jag är lite mer den som ligger och avvaktar och hugger när jag ser att det är läge för att hugga. Nilla går bara pang bom in, en mer fysisk spelare.

I landslagets backlinje finns dessutom ännu en Linköping-spelare, Jessica Samuelsson, som till skillnad från Rohlin och Fischer inte har särskilt mycket rutin. Sex matcher har 21-åringen hittills samlat på sig. Att då ha två lagkamrater med så mycket rutin känns tryggt.

- Jag känner mig trygg med att ha Nilla och Lotta bredvid mig i backlinjen. Vi känner varandra bra och de är jätteduktiga spelare som jag får många råd av, säger Samuelsson till Corren.

Publicerad 2013-07-10 kl 19:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons