Tät derbymatch i Karlstad

Dam

Regnet tog en liten paus när QBIK tog emot Mallbackens IF i Söderettan-derby på Tingvalla IP i Karlstad. De 670 personerna på läktaren fick se hemmalaget vinna med 1 – 0 i en tät match.

Det var annars Mallbacken som började bäst. Och redan i den tredje minuten fick gästerna sin första farlighet. Det resulterade i en hörna som Laura Boyer i QBIK-målet säkert kunde boxa undan. Bara två minuter senare var det Miranda Göransson i QBIK som fick på ett riktigt ordentligt skott som vållade lite kalabalik framför Mallbacken-målet utan resultat. Men i den sjunde minuten kunde hemmalaget ta ledningen med 1 – 0 genom Mia Skoglund. Och nu tog QBIK över matchen mer och mer, dock utan resultat. I den 27:e minuten fick hemmalagets nya amerikanska Christy Zwolski en chans, men inte här heller blev det mål. Tre minuter senare fick Mallbackens Alexandra Larsson en liten chans, men bollen strök strax utanför målstolpen.

Mallbacken startade även den andra halvleken bäst. Då fick gästerna en frispark strax utanför målgården, men bollen gick högt över målet. Bara någon minut senare fick Mallbacken återigen en frispark. Den här gången precis innanför målgårdsstrecket efter att Laura Boyer tog bollen efter en bakåtspark från egen spelare. Även den här målchansen tog Laura säkert hand om.
Efter det här tog Mallbacken över matchen mer och mer, och en kvittering kom bara närmare och närmare. QBIK fick en bra chans i den 71:a minuten, men bollen gick strax utanför. Laura Boyer fick två chanser till att visa att hon är en duktig målvakt efter två mycket bra chanser från gästerna sida. Men matchen slutade 1 – 0 till QBIK, som tog en rejäl revansch efter helgens 7 – 2 förlust mot Vittsjö borta.

Det var med tunga ben som Elin Sandgren lämnade Tingvalla IP den här kvällen. Efter att ha spelat i QBIK i flera år, och i Mallbacken under några månader är det nu dags för henne att ta klivet över Atlanten och flytta till Kalifornien. Redan tidigt på torsdagsmorgonen (den 14 augusti, reds anm.) åker hon till USA för att plugga och spela fotboll på Vanguard University, som ligger strax utanför Los Angeles. Hon planerar att vara borta ett läsår, men fotbollen spelas bara på hösten.
– Så jag får se hur det blir i vinter med bandyn och VAIK, säger hon.

– De får ett mål tidigt i matchen och då blir det lätt så, fortsätter hon. Vi har ingen bra första halvlek, men trycker på bra i andra halvlek. Det är tillfälligheter som avgör och den här gången var det inte vår match. Men jag kunde ju ha fått ett roligare avslut i Mallbacken, säger hon.

– Efter 7 – 2 förlusten i helgen så tänkte vi mest på att stänga igen, säger Jan Svensson i QBIK. Men 1 – 0 mot Mallbacken känns riktigt bra. Vi har några små tekniska spelare i laget som fick ta för sig idag, och det stärkte dem verkligen.

Text: AnnaKarin Johansson
Publicerad 2008-08-13 kl 22:40