Therese Pettersson ny skytteligaledare

Dam

Stattenas nyförvärv för året från Piteå IF blev tremålsskytt i höstpremiären mot Öster. Therese Pettersson övertog ledningen i skytteligan från sin anfallskollega Mia Westerblad.

Stattena vann med hela 5-2 (4-1) och dominerade totalt.
- Vi får nästan vara nöjda med att ha gjort två mål på bortaplan mot serieledarna, sade Östers tränare Hanna Höckert efteråt.
Öster hade väl behövt lånet från Kopparbergs/Göteborg Sofie Andersson men något hakade upp sig med övergångshandlingarna. Sofie blir inte spelklar för Öster förrän nästa match mot Falköping.

Det tog bara drygt 20 minuter för Stattena att punktera matchen.
- Vi skulle se upp extra med Stattenas fasta situationer men tre av målen kom på sådana, konstaterade Hanna Höckert.
Mia Westerblad nickade in 1-0 efter Elin Borgs högerhörna.

Isabell Hammarbäck lobbade fram bollen till Therese Petterssons 2-0.
3-0 kom efter retur på Mia Westerblads frispark. Isabell drog på ett välplacerat långskott som Sanna Litzén i Öster-målet var chanslös på. Det var Isabell Hammarbäcks första Stattena-mål i år.
4-0 kom strax före halvtid när Elin Borg skarvade bollen till Therese Pettersson som fick bollen i fart och hann före utrusande Sanna Litzén.

Öster hann spräcka nollan med ett mäktigt långskott i krysset av Ann Arvidsson innan det var dags för halvtid, men det var Öster enda ordentliga avslut på mål i första halvlek.
Therese Pettersson fullbordade sitt hat-trick några minuter in på andra halvlek efter en vänsterhörna från Caroline Pettersson.
Camilla Ronström slog ett inlägg som Katarina Henningsson reducerade till 5-2 på.
Den stora skillnaden mellan lagen var Stattenas aggressiva spel och kamp om till synes hopplösa bollar. Ett starkt försvar där Josefine Wicksell i mitten utmärkte sig men hade bra kompliment omkring sig. Tyvärr var det sista matchen för Tove Eriksson som nu försvinner till USA för studier.
- Vi får försöka lösa det. Som det ser ut för dagen får Sofia Nilsson ta över, säger Stattenas tränare Thomas Persson.
Nästa omgång är det seriefinal på bortaplan mot Jitex som ligger tre poäng bakom.
Hemmamatchen förlorade Stattena. Det mesta gick snett den gången och något annat sätt att spela kommer det säkert att bli, lovar Thomas Persson.
Publicerad 2008-08-02 kl 20:50