Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Therese Sjögran blir Wä-ambassadör

12å

Wä IF blir den första svenska föreningen som knyts till projektet LdB FC against AIDS inom Star School-programmet som omfattar 40 skolor i Sydafrika. Det är ingen tillfällighet.

Wä IF blir den första svenska föreningen som knyts till projektet LdB FC against AIDS inom Star School-programmet som omfattar 40 skolor i Sydafrika. Det är ingen tillfällighet.Det var från Kristianstad/Wä DFF Therese kom till Malmö FF för sju år sedan. Då hade hon under sina fyra år i föreningen redan hunnit prova på spel i Damallsvenskan.
- Jag har fortfarande kontakt med kompisar från den tiden och som är verksamma i Wä. Kan jag ge ett handtag för att underlätta kontakterna med skolan Masibonsane i Kwa Zulu Natal så gör jag det gärna för den här goda sakens skull, säger Therese.

Den sydafrikanska skolan ska i sin tur utse en ambassadör som håller kontakten med Therese.
- Sedan kommer jag att berätta här i Wä hur saker och ting utvecklas där nere. Jag har ju varit där så jag förstår ungefär vad det handlar om.

Therese kommer så klart att även bli ett nyttigt bollplank för tjejerna i den sydafrikanska skolan som inte varit många mil utanför denna.
- Jo, när de ska gå mellan skolan och hemmet, för vissa två timmars vandring i vardera riktning, berättade Therese när projektet presenterades i Kristianstad på onsdagen.
Det var en ren tillfälligthet att Wä IF, som numera spelar i div 3, blev första förening.
- Ja, jag ringde för ett par månader sedan till LdB FC och förhörde mig om laget kunde komma och spela en match på vår sommarfest den 12 juli. Sedan gav det ena det andra, berättar Wä IFs vice ordförande Jan Alm.

Mårten Hedlund i LdB Marketing som ligger bakom med den ekonomiska biten, c:a 4 miljoner kronor i tre år, förklarar engagemanget i Star School.
- Fotbollen i ett land som Sydafrika är männens domän. Genom att vi inriktar oss särskilt på att tjejerna ska få bättre förutsättningar att spela fotboll hoppas vi ge dem mera status, självförtroende,entusiasm och tro på sina drömmar om framtiden och på ett liv uan AIDS.

Det är tänkt att LdB FC inför nästa års seriespel liksom i vintras ska åka till Sydafrika på träningsläger.
De 21 svenska föreningar som ska knytas till projektet får var och en någon av LdB FCs allsvenska spelare som personlig kontakt. Dessa kommer i sin tur att ha var sin skola i Sydafrika. Till respektive skola ska samlas in utrustning och därför söker nu LdB FC svenska damfotbollsföreningar som vill hjälpa till med detta samt knyta vänskapsband i Sydafrika.
- Själva ska vi se till att det är tjejerna på respektive skolor i Sydafrika som får de insamlade sakerna, lovar Mårten Hedlund.
LdB-spelaren kommer att besöka sin svenska förening någon gång per år för att tala om hur det hela utvecklar sig samt givetvis diskutera fotboll och dela med sig av råd och tips till spelarna,

ANNONS
Publicerad 2008-05-14 kl 19:48

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto