Therese Sjögrans mål avgjorde för LdB FC

Dam

Det blev bortasegrar i söndagens alla tre matcher i Damallsvenskan. LdB FC vann Skellefteå med 1-0 över Sunnanå.

De båda lagen under nedflyttningsstrecket förlorade med 0-2, Umeå Södra mot Kopparbergs/Göteborg och Hammarby mot Bälinge.

Sunnanå försvarade sig klokt och gjorde det mycket trångt för LdB FC att skapa mer än halvchanser. Minuten före halvtid hade Sunnanå chansen att ta ledningen med ett inlägg av Lina Johansson i bortre stolpen.
LdB FCs mål kom knappa tio minuter in på andra halvlek efter förarbete av Lina Nilsson till Therese Sjögran som mötte inlägget på ett tillslag. Lina byttes in tidigt i andra halvlek.
- Både vi och Sunnanå utnyttjade våra tre byten och då fick vi ett övertag, säger LdB FCs tränare Jörgen Pettersson.

Umeå Södra höll 0-0 mot Kopparbergs/Göteborg en kvart in i andra halvlek när Sara Lindén gjorde sitt första mål. Tio minuter senare ökade hon till 2-0.

Bälinge höll också 0-0 i halvtid mot Hammarby, men 13 minuter in i andra halvlek gav Andrea Comaneci Hammarby ledningen. I mitten av halvleken ökade Kicki Bengtsson till 2-0.
Publicerad 2008-09-14 kl 18:00