Therese Sjögrans mål säkrade tredjeplatsen

Dam

Spelarna i LdB FC Malmö såg säsongens första snö i Skellefteå men Norrvallas konstgräs hann göras i ordning. Skånskorna kunde återvända hem med 1-0-seger.

En välkommen revansch för vårens 0-4 i Malmö.
Målet kom först i mitten på andra halvlek, en vacker kombination mellan Frida Nordin och Lina Nilsson på kanten och avslutning av Therese Sjögran som skruvade in bollen.

- Det kunde lika gärna ha stått 2-2 efter bara fyra minuter, säger LdB FCs tränare Jörgen Petersson.
Manon Melis inledde med ett skott tätt utanför och ett i ribban. Tine Cederkvist i LdB FC-målet fick göra en kvalificerad räddning på Linda Franssons friläge strax efter och en av två hörnor i tät följd för Sunnanå var också nära att ge mål.

LdB FC hade en liten svacka i andra halvlek men kontrollerade matchen.

Toppar var Lina Nilsson och Nilla Fischer, som gjorde sin klart bästa match på längre, vidare Aylin Yaren som spelade 90 minuter i sin sista LdB FC-match.
Avskedsmatch var det även för tränare Jörgen Petersson.

Men inte minst var det sista matchen för Sunnanås backgigant Hanna Marklund efter en strålande karriär.
Publicerad 2009-11-07 kl 18:45