Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Tilly om mardrömslottningen: "Det är väl 50/50"

Foto: SCANPIX

På papperet är Wolfsburg en mardrömslottning för FC Rosengård.
Men tränaren Markus Tilly ser goda chanser att få revansch på Nilla Fischer & Co.
- Det är väl 50/50.

Det var fri lottning och därmed sju tänkbara motståndare när kvartsfinalparen i fotbollens Champions League skulle tas fram på onsdagen.

FC Rosengård parades ihop med den allra värsta: Wolfsburg - vinnare av turneringen två år i rad. Senast gick tyskornas väg mot titeln dessutom via seger med totalt 5-2 (2-1 borta, 3-1 hemma) mot dåvarande LdB Malmö i åttondelsfinalen.

"Ser vi fram emot"
Rosengårds tränare Markus Tilly väljer ändå att se lottningen på Uefas huvudkvarter i Nyon från den ljusa sidan.

- Härligt. Revansch. Utmaning. Kul. Det här ser vi fram emot. Vi kände att vi var bättre spelmässigt när vi mötte dem hemma senast, och den känslan ska vi ta med oss. Jag tror att tjejerna känner ett självförtroende i att möta Wolfsburg. Vi var bra då, och vi är ännu bättre nu, säger han.

TT: Vad ser du för styrkor hos Wolfsburg?
- De har en bra tränare, är organiserade och fysiska, och har bra mittfältare och forwards med spetsegenskaper.

Inleder i Tyskland
Wolfsburg, där förra Malmö-spelaren Nilla Fischer bär kaptensbindeln i mittförsvaret, inleder hemma den 21 eller 22 mars och returen spelas i Malmö en vecka senare. Skulle Rosengård ta sig vidare till semifinal så kan laget ställas mot Caroline Seger och Kosovare Asllani. Svenskornas Paris Saint-Germain möter Glasgow City i kvarten och lottades på samma halva som Rosengård.

Det finns också en möjlighet att finalen blir helsvensk i Berlin den 14 maj. Linköping hamnade på andra halvan och inleder hemma mot Brøndby, en lottning som ger östgötskorna gott hopp om att nå semifinal. Där väntar i så fall Frankfurt eller Bristol.

Publicerad 2014-11-19 kl 15:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons