Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Tjejspelare anklagades för att vara killar

Foto: SCANPIX

Glumslövs FF/Lunds BKs F11-lag vann Beach Soccerturneringen i Åhus men blev påhoppade av motståndarna. Anledning? De anklagas för att vara killar. 

- Detta gick över alla gränser, det var helt absurt, säger en av mammorna enligt HD. 

De elvaåriga tjejerna i laget Glumslövs FF/Lunds BK reste tillsammans med ledare och föräldrar till Åhus för att vara med i en Beach Soccerturnering. Laget vann turneringen men det var inte enbart glädje efter slutsignalen i finalen. Flera av lagets spelare anklagades under turneringen för att vara killar.

– Vi är vana vid att min dotter och en av de andra tjejerna i laget ofta blir påhoppade och beskyllda för att vara pojkar för att de är kortklippta, säger en av mammorna. Men detta gick över alla gränser, det var helt absurt.

En av de ansvariga för laget, Stefan Kullander, förklarar vidare.

– Det är 2014 men tydligen har värdegrundsarbetet i Nordostskåne inte riktigt fungerat. Under turneringen kom flera ledare fram till oss och frågade om två av våra tjejer var killar. Jag förklarade att de ser pojkaktiga ut men är tjejer, förklarar Kullander.

– Det hela fortsatte sedan över prisutdelningen där den ena ledaren i Åhus IF gick fram till podiet och ställde sig en meter framför de två tjejerna och demonstrativt tog bilder med sin telefon.

Glumslövs FF/Lunds BK har lämnat in en skrivelse till Skåneboll och Håkan Lahti, ordförande i Åhus IF, är förkrossad efter det som inträffat.

– Vi har ännu inte kunnat höra våra ledare men om dessa uppgifter stämmer så finns det ingen tvekan om vad som måste göras. Ledarna ska då stängas av och de blir tvungna att personligen åka och be tjejerna om ursäkt, förklarar han.

Publicerad 2014-07-15 kl 16:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons