Tolvtaggare för Kopparbergs/Göteborg

Dam

Kopparbergs/Göteborg vann sensationellt årets första match i Damallsvenskan mot storfavoriten LdB FC Malmö med 2-1 (1-1).

Kopparbergs/Göteborg kontrollerade matchen efter att Linnea Liljegärd lobbat in 2-1 i 54:e minuten.
Therese Sjögran gav LdB FC ledningen efter 11 minuter.
Det blev kortslutning i gästernas mittförsvar när Kopparbergs/Göteborgs mittback Jane Törnqvist fick fullfölja sin löpning över hela plan och fri med danska landslagsmålvakten Tine Cederkvist göra 1-1 i 37:e minuten.

En stor missräkning för LdB FC Malmö och närmast bonuspoäng i Kopparbergs/Göteborgs kalkyl. Men segern var helt välförtjänt.
Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson sade vid Damallsvenskans upptaktsträff att han tyckte det var bra att LdB FC genrepat på naturgräs i Danmark.

- Då kommer de säkert att vara trötta i andra halvlek mot oss.
Han fick mer rätt än han anat. LdB FC blev ett näst intill stillastående lag med ovarierat anfallsspel.
Varken Linda Forsberg eller Pavlina Scasna på andra kanten lyckades lirka upp Kopparbergs/Göteborgs backlinje. Marlene Sjöberg imponerade också.
Till synes hade LdB FC på förhand gett upp möjligheten att komma igenom i mitten där Jane Törnqvist och Stina Segerström bildade lagets mest rutinerade enhet. De rensade dessutom bort inläggen som inte hamnade bakom mål. Så när som på den målgivande passningen till Therese Sjögran och ett skott över fick Manon Melis inte uträttat något av värde.
I andra halvlek övertrumfades LdB FC:s mest rutinerade Therese Sjögran och Nilla Fischer av Kopparbergs/Göteborgs duo på motsvarande positioner Jenny Hallstenson och Anna Ahlstrand.
Tine Cederkvist övertygade inte i LdBs mål, var nära att få inkassera ett mål redan när Sara Lindén långlobbade efter en lång utrusning i första halvlek och andra gången blev hon straffad av Linnea Liljegärd som gjorde segermålet och var betydligt hetare än de namnkunnigare Malmö-spelarna.
Publicerad 2009-03-28 kl 19:45