Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

Topplag saknar miljoner i kassan

För andra året i rad har norska Toppserien-laget Amazon Grimstad skulder på en miljon kronor. Tromsö-laget Flöya i samma division saknar sponsorintäkter för lika mycket.

- Jag kan inte garantera att vi ställer upp till spel i Toppserien om vi inte får in pengarna inom den närmaste månader, säger sportchefen Sven-Erik Hansen till Agderposten.

Även i fjol räddades Amazon Grimstad från konkurs tack vare sponsorbidrag.
Sven-Erik Hanssen är alltså van vid situationen och hävdar att läget är under kontroll och att man får in pengar för att kunna fullfölja seriespelet.

Ett annat bekymmer för Amazon Grimstad är att man redan i fjol spelade på en arena som inte uppfyllde elitlicensens krav. Arbetet med förbättringarna har inte ens påbörjats.

Toppserien-laget IF Flöya från Tromsö har tappat två huvudsponsorer som svarat för hälften av intäkterna. De två föregående åren fick IF Flöya arbeta för att sanera sin ekonomi och i år var siktet att man kunna klara sig av egen kraft.
- Som jag ser det har vi 2009 på oss. Om det inte går får vi hitta på något annat. Vi är i alla fall den ledande klubben på damsidan i den här delen av landet och satsar för fullt på damfotboll och talangutveckling, säger Trine Hilbertsen i IF Flöya till Adresseavisen.

Publicerad 2009-02-22 kl 16:18