Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Totti: "Damfotbollen förtjänar stor respekt"

Foto: Scanpix

Den italienska cupfinalen för damer ställdes i helgen in efter att ligaordföranden Felice Belloli uttalat sig både sexistisk och homofobiskt. Nu ryter fotbollsikonen Francesco Totti ifrån.
– Damerna förtjänar lika stor respekt som herrarna, skriver han på sin hemsida.

Det var i helgen som landets damspelare vägrade spela den italienska cupfinalen efter att ligans ordförande Felice Belloli stått för ett mycket omtalat uttalande.
– Det får räcka nu, med att slänga bort pengar på några flator, ska Belloli sagt vilket fått många att rasa. En av de spelarna som reagerade starkast var den svenska målvakten Stephanie Öhrström, som på twitter rasade på den italienska bossen.

""Bellolis dagar är räknade! Det har blivit för stort för att han ska klara sig denna gången!!”, skrev Öhrström på Twitter."

Men det är inte bara damerna som fått nog av diskriminering av damfotbollen. Nu har en av landets största fotbollsikoner - Francesco Totti - fått nog. På sin hemsida tar Roma-legenden strid för damfotbollen.

”Idrotten är till för alla: män, damer, barn och de funktionsnedsatta. Fotbollen är motorn i den italienska idrotten och respekten för damernas fotboll måste vara precis lika stor som den för männens eftersom vi alla är en del av samma familj. Vi är en gemensam familj till världens bästa sport”, skriver Totti på sin hemsida.

Publicerad 2015-05-21 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons