Tredje raka segern för KIF Örebro

Dam

Målsnåla KIF Örebro har gjort tio mål i de tre senaste matcherna som man vunnit. Kristianstads DFF bortabesegrades med 3-1 (1-1).

Låt vara att motståndarna varit lag som KIF Örebro räknat med att ha efter sig i sluttabellen.
Man tog ett rejält grepp om Kristianstad redan från början, hade tre hörnor efter bara sju minuter. Hanna Pettersson brände ett friläge eller rättare sagt KDFFs målvakt Sandra Wahldén räddade till hörna.
Det var efter den sjunde hörnan KIF Örebro genom just Hanna tog ledningen efter 38 minuter.
Kristianstad hann kvittera före paus genom Johanna Rosén som blev framspelad av Johanna Jönsson. Sofie Persson startade det målgivande anfallet.
KIF Örebro startade även andra halvlek på högsta växel. Maria Nordbrandt nickade i stolpen efter bara tre minuter. I den 60:e återgav hon KIF Örebro ledningen efter att Kristianstads målvakt och uteförsvarare Kia McNeil missförstått varandra.

När drygt en kvart återstod byttes en av Kristianstads mest tongivande spelare under fjolåret Angelique Sandberg in. Det blev årsdebut i Damallsvenskan. Hon fick försäsongen förstörd p g a skada.
KIF Örebro fick sista ordet är Maria Nordbrandt framspelad av Caroline Näfver ökade till 3-1 7 minuter före slut.
Som vanligt en utmärkt publiksiffra på Hvilans ip i Kristianstad. 1.235 kom för att se matchen.
Efteråt kunde KDFF-mittfältaren Sofie Persson (uttagen till D21/23-landslaget) inte dölja sin besvikelse över förlusten:
- Det börjar bli tröttsamt att höra att det snart vänder för oss.
Tränare Ulf Palmquist:
- Vi hade ju lägen att göra mål. Två av de vi släpper in är sådant som inte ska få hända, efter det första blev det andra rena kallduschen.

KIF Örebros tränare Richard Holmlund var nöjdare:
- I synnerhet första halvlek. Vi har blivit effektivare på sista tredjedelen av plan och kommer igenom på djupledsbollar.
Kristianstads DFF fick häromdagen en ny amerikansk spelare, Alissa Oldenkamp från Arizona, en snabb teknisk mittfältare enligt förhandsbeskeden.

Text: Anders Bystedt.
Publicerad 2008-07-03 kl 01:31