Trist ettårsjubileum för Bälinge

Dam

20:e matchen i Damallsvenskan i svit för Bälinge utan seger och på tisdag finns det ingen anledning att fira ett ettårsjubileum.

Det var nämligen förra gången Bälinge vann en seriematch, även det en jumbofinal (mot Falköping). På söndagen förlorade Bälinge med 2-1 mot Umeå Södra på bortaplan.

För lagen ovanför nedflyttningsstrecket i synnerhet Kristianstad och Sunnanå (som möts på onsdagen i Skellefteå) innebar det att strecket ryckte tre poäng närmare.
Typiskt för lag i Bälinges situation, sist i tabellen, grinar även oturen i ansiktet.
- Om vi bara fått ett ledningsmål att spela på skulle matchen utvecklats annorlunda. Men Natalie Spilgers nick efter hörna tog i ribban och när Katri Nokso-Koiviso provade ett skott utifrån var den åter i vägen, konstaterar Bälinge IFs tränare Zaine Söderlund.

Han skyller inte förlusten på att att Julia Lyckberg och Emila Appelqvist måst åka med F19-landslaget till EM-slutspel eller att Emma Jonsson är ledbandsskadad sedan förra matchen.
- Andra fick ju chansen istället.

Första halvlek slutade mållös. Den andra började lyckosamt för Umeå Södra. Jennifer Nobis nickskarvade fram till Linda Fransson som gjorde 1-0.
2-0 20 minuter senare hade samma aktörer, Linda lyfte in bollen framför Bälinges mål, Jennifer provade två gånger och returen gick i mål.
Hanna Folkesson sköt ett hårt skott som Veronika Svensson i Bälinges mål räddade.
Anna Rehn var nära att lyckas vid ett par hörnor.
Linda Fransson tog sig förbi Bälinges försvar gång på gång.
- Insatsen som jag fäste mig mest vid var Victoria Forsmarks. Hon var rent magisk över 90 minuter. Det spel hon visat upp på träning och som inte fungerat en hel match satt perfekt, berömmer Umeå Södras assisterande tränare Jörgen Åström.
Publicerad 2008-07-06 kl 19:22