POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Tronskifte i Damallsvenskan? – OS-medaljörer ställs mot varandra

Ikväll tar Linköping emot Umeå i Damallsvanskans seriefinal. För ovanlighetens skull är det Umeå som ligger tvåa.
- Vinner Linköping får Umeå svårt att ta hem serien igen, säger Daniel Kristiansson, TV4 Sports kommentator till fotbollskanalen.se.

Umeå är damfotbollsdominanten som hamnat i en ovan sits. I stället för en komfortabel ledning i serien jagar de i stället Linköping i toppen av tabellen.
- Jag har aldrig varit med om en sådan här seriefinal där Umeå ligger tvåa, säger Daniel Kristiansson.
- Jag trodde innan säsongen att Umeå skulle vinna igen eftersom de såg så otroligt bra ut i Supercupfinalen; men vinner Linköping ikväll får Umeå mycket svårt att vinna allsvenskan, fortsätter han.

Daniel Kristiansson följer Damallsvenskan nära och är överraskad över hur bra de varit i år.
- I deras brasilianska, Daniela, har de en spelare som är minst lika viktig för dem som Marta är för Umeå. Och för tillfället är hon lika bra. Hon har inga svagheter egentligen, säger han.

Umeås Marta och Linköpings Daniela var båda med i det brasilianska landslag som tog silver i OS i Peking. I de båda lagen är 17 av 22 spelare landslagsspelare och Kristiansson tror på en bra match.
- Standarden på spelarna är väldigt hög. Skulle man översätta den här matchen till herfotboll skulle det vara som Real Madrid-Barcelona.

Inför matchen har Linköping ett fempoängsförsprång över Umeå med en match mer spelad. Vinst ikväll hemma på Folkungavallen och man har gjort ett litet guldryck.

Matchen kan du se på TV4 Sport i kväll 18.55.

Publicerad 2008-09-03 kl 12:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå