Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Tung förlust i bronsmatchen: Mycket positivt - men mycket väldigt dåligt

Foto: Scanpix

Antonia Göransson, Sverige.

Fjärde plats för fjärde året i rad.
Avslutningen i Algarve Cup blev inte det kvitto som förbundskapten Pia Sundhage hade hoppats på inför VM-kvalmötet med Nordirland den 5 april.

Sverige förlorade bronsmatchen mot Island med 1—2 i Lagos på onsdagen. Det som för att par dagar sedan var några få minuter från att landa i final i Algarve Cup slutade med en ny fjärdeplats för damlandslaget.

Island, som bara slagit Sverige en gång tidigare på fjorton försök, kämpade till sig segern.

- Island visar en fantastisk attityd, ett närkampsspel och ett go som vi inte lyckas klara av, säger Pia Sundhage i telefon till TT efter matchen.

- Att vi förlorar en match är en sak, men på det här sättet. När man verkligen behöver ta i lite extra, som i dagens match, så kan vi mer. Vi har lite att lära av Island. Det ska vi ta vara på, det kommer att behövas i VM-kvalet när det går grus i maskineriet.

Sen reducering

Islands båda mål kom i första halvlek. Den sena reduceringen gjordes av Antonia Göransson i 90:e minuten.

Sverige inledde årets Algarve Cup med meriterande 1—0 över USA. Det blev även seger mot Danmark med 2—0 före förlusten i semifinalen mot Japan efter ett sent japanskt segermål på straff.

En förkyld Hedvig Lindahl stod över mot Island och i mål stod i stället Carola Söberg. Pia Sundhage gjorde hela sex byten under matchen.

- Vi gör bytena med hänsyn till belastning helt enkelt. Det ska vi klara av, vi gjorde många byten i de andra matcherna också.

Bra och dåligt

- Vi har många positiva saker vi ska ta med oss från Algarve Cup, men också en del som är riktigt dåligt. Caroline Seger har varit bra i sin roll både defensivt och offensivt, Hedvig Lindahl och Nilla Fischer är världsspelare i de första matcherna. Men när det verkligen gäller, att satsa i straffområdena, så måste vi tro på det vi gör.

På måndag presenteras Sundhages trupp till VM-kvalet mot Nordirland borta den 5 april.

Publicerad 2014-03-12 kl 15:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons