Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

Tung förlust i bronsmatchen: Mycket positivt - men mycket väldigt dåligt

Foto: Scanpix

Antonia Göransson, Sverige.

Fjärde plats för fjärde året i rad.
Avslutningen i Algarve Cup blev inte det kvitto som förbundskapten Pia Sundhage hade hoppats på inför VM-kvalmötet med Nordirland den 5 april.

Sverige förlorade bronsmatchen mot Island med 1—2 i Lagos på onsdagen. Det som för att par dagar sedan var några få minuter från att landa i final i Algarve Cup slutade med en ny fjärdeplats för damlandslaget.

Island, som bara slagit Sverige en gång tidigare på fjorton försök, kämpade till sig segern.

- Island visar en fantastisk attityd, ett närkampsspel och ett go som vi inte lyckas klara av, säger Pia Sundhage i telefon till TT efter matchen.

- Att vi förlorar en match är en sak, men på det här sättet. När man verkligen behöver ta i lite extra, som i dagens match, så kan vi mer. Vi har lite att lära av Island. Det ska vi ta vara på, det kommer att behövas i VM-kvalet när det går grus i maskineriet.

Sen reducering

Islands båda mål kom i första halvlek. Den sena reduceringen gjordes av Antonia Göransson i 90:e minuten.

Sverige inledde årets Algarve Cup med meriterande 1—0 över USA. Det blev även seger mot Danmark med 2—0 före förlusten i semifinalen mot Japan efter ett sent japanskt segermål på straff.

En förkyld Hedvig Lindahl stod över mot Island och i mål stod i stället Carola Söberg. Pia Sundhage gjorde hela sex byten under matchen.

- Vi gör bytena med hänsyn till belastning helt enkelt. Det ska vi klara av, vi gjorde många byten i de andra matcherna också.

Bra och dåligt

- Vi har många positiva saker vi ska ta med oss från Algarve Cup, men också en del som är riktigt dåligt. Caroline Seger har varit bra i sin roll både defensivt och offensivt, Hedvig Lindahl och Nilla Fischer är världsspelare i de första matcherna. Men när det verkligen gäller, att satsa i straffområdena, så måste vi tro på det vi gör.

På måndag presenteras Sundhages trupp till VM-kvalet mot Nordirland borta den 5 april.

Publicerad 2014-03-12 kl 15:46

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER