Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Tungt slut på bästa säsongen

I den näst sista matchen fick Kopparbergs/Göteborgs FC ge upp gulddrömmarna.

Vem hade anat att göteborgskorna skulle vara med ända in i slutskedet av Damallsvenskans spännande upplösning. Knappt någon, inte ens Stina Segerström, ett av endast ett par nyförvärv i årets lag.

- Det kändes som ett snöpligt slut, jag menar vi hade ju ändå chansen och ska jag vara ärlig så spelade vi mycket bättre i förlustmatchen mot Djurgården förra veckan än vi gjorde omgångarna strax innan. Vi höjde vårt spel men ändå räckte det inte och det kändes tungt, måste jag erkänna, säger Stina.

Med en match kvar på lördagen har ni ändå en liten chans att spela till er plats ut i Europa, men då måste ni slå AIK hemma och Umeå IK minst tappa poäng mot Piteå IF som redan är klart för nedflyttning. Tror du på den chansen själv?
- Tja, varför inte. Allt kan hända. Men först och främst är vi laddade för vår egen uppgift, vad som händer uppe i Umeå kan inte vi råda över ändå.

Vad ligger bakom Kopparbergs/Göteborgs bästa säsong någonsin?
- Det är flera faktorer som spelar roll förstås. Vi har blivit ett väldig sammansvetsat gäng där alla känner sig värdefulla. Den lilla truppen har inneburit att alla lyft sig och tar ansvar för sitt och det har gett resultat i spelet. Sen har förstås våra ledare med tränare Nilsson i spetsen betytt massor för truppens utveckling. Torbjörn har fingertoppskänsla, ser alla spelare och kan få ut det bästa av oss, avslutar Stina.

Publicerad 2009-11-07 kl 08:54
Annons
Annons
Annons