Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

TV: Dahlkvist vid sidan av planen igen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lisa Dahlkvist spelade den sista allsvenska matchen före VM-avresan. På onsdagen stod hon över landslagets träning i Toronto.
- Hon vilar höften, säger läkaren Yelverton Tegner.

Lisa Dahlkvist är inte helt återställd efter vårens höftskada. När resten av truppen, minus lårskadade Linköpingsbacken Jessica Samuelsson, genomförde träningspasset på York University i Toronto stod Dahlkvist vid sidan av planen igen, skriver expressen.se.

Enligt landslagets läkare Yelverton Tegner var vilan planerad efter att Dahlkvist deltagit i de tre första passen på nordamerikansk mark.

- Hon vilar för att spara den ömmande höften. Vi vill inte riskera något med tanke på de problem hon haft, säger Tegner till kvällstidningen.

Det var länge osäkert om Pia Sundhage skulle ta med Dahlkvist i truppen men med Hanna Folkesson — ett av de centrala mittfältsalternativen — korsbandsskadad beslutade sig förbundskaptenen för en liten chansning.

I allsvenskan har Kif Örebro-mittfältaren endast spelat delar av två matcher, en halvlek mot Piteå den 26 april och lite mer än en timme senast mot Eskilstuna.

Om Dahlkvist hinner bli 100-procentig till VM-premiären mot Nigeria den 8 juni har hon goda chanser att få komplettera Caroline Seger centralt på mittfältet.

Publicerad 2015-05-28 kl 06:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons