Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

TV: Efter ekonomikaoset - Tyresö krossade i CL

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tyresö behövde inte ens en minut på sig för att få hål på Neulengbach.
Det blev till slut seger med 8—1 i det första kvartsfinalmötet i Champions League-fotbollen.
- Det var ett utlopp för all frustration, säger tremålsskytten Christen Press.

Efter ett par veckor där rapporteringen kring Tyresö mest handlat om konkurshot och hemliga Afrika-projekt än fotboll var det på söndagen till slut dags för krisklubben att spela kvartsfinal i Champions League. En kvartsfinal som inte bara betyder mycket rent sportsligt, utan också ekonomiskt då ett avancemang till semifinal skulle ge ett par hundra tusen kronor in i kassan.

Trots det pressade läget syntes det inte någon oro bland spelarna när matchen väl blåstes igång.

Christen Press satte 1—0 redan efter 37 sekunders spel på Tyresövallen, efter att ha fångat upp en långboll från Whitney Engen och lagt bollen förbi Manuela Zinsberger i Neulengbachs mål.

- Vi har haft så mycket dramatik i klubben att jag tror det var ett utlopp för all frustration när signalen väl ljöd, sade Press, som noterades för ytterligare två mål i storsegern.

- De senaste dagarna, när vi visste att vi skulle få spela matchen, har vi lagt allt annat åt sidan. Laget, spelarna och ledarna som är en verklig del av laget, har haft den här drömmen om att spela Champions League som egentligen varit skiljd från resten av klubben. Vi är en grupp spelar som jobbar hårt och tränar varje dag, och hela klubben är egentligen inte en del av det. Så det är lätt för oss att lägga allt det i bakgrunden och fokusera på vad som händer på planen.

Österrikiskorna låg högt med sin backlinje, vilket öppnade stora ytor för Tyresös snabba anfallare att löpa i. Marta plockade ner bollen i straffområdet i den fjärde minuten och rullade distinkt in 2—0, och brasilianskan satte även 3—0 efter en knapp halvtimme.

- Vi blev överraskade av att de låg kvar så högt och inte anpassade spelet efter de första målen, men å andra sidan så behövde de pressa framåt för att kunna ta sig tillbaka in i matchen, sade Christen Press, som precis som Marta till slut blev tremålsskytt i matchen.

Tyresös övriga målskyttar var Lisa Dahlkvist och Madeleine Edlund, som var tillbaka på fotbollsplanen för första gången sedan hon nickade SM-guldet till Tyresö i november 2012.

Returen spelas i Österrike på lördag, och mycket ska till för att Tyresö ska tappa sjumålsförsprånget.

Publicerad 2014-03-23 kl 16:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons