Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

TV: Här får Schelin Diamantbollen: "Jag njuter verkligen"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lotta Schelin har talangen, modet, drivkraften — och den där utstrålningen som dagens fotboll kräver.

Diamantbollvinnaren 2011 var därför ett självklart val.

- Jag har aldrig gjort en bättre säsong, så om det var något år jag skulle få det så var det faktiskt i år, sade Schelin.

Det heter ju alltid att det är svårt att välja pristagare, men i just Schelins fall var valet givet.

Hon var en av Sveriges bästa spelare under VM, avgjorde kvartsfinalen mot Australien med sitt 3—1-mål, låg bakom ett mål i bronsmatchen och vann dessutom Champions league med Lyon.

- Jag har haft ett helt fantastiskt år. Vunnit VM-brons och Champions league. Det du, Zlatan..., sade hon från scenen när hon hämtade pris som årets anfallare.

När Ibrahimovic hämtade sin guldboll lite senare så gav han tillbaka.

- Var är du nu då, Lotta? frågade han ut i publikhavet och höll sin sjätte guldboll i handen.

Schelin såg det hela på tv, och garvade mest åt tilltaget.

- Haha. Jag får bjuda på det, jag tror han satt där ganska länge och försökte komma på något bra sätt att ge igen. Jag har fyra kvar om jag ska vinna sex guldbollar, men det blir nog lite tufft, sade hon.

Vad kommer du minnas mest av fotbollsåret 2011?

- Det var två stora händelser som var fantastiska det här året: Bronsmatchen i VM och Champions leaguefinalen. Det känns som att jag inte har så mycket kvar att bevisa, men samtidigt så vill jag ju vinna Champions league igen. Och OS. Och... men visst var det fantastiskt att få vinna Diamantbollen igen, det känns ännu bättre i år än när jag fick den 2006, sade hon.

Torbjörn Nilsson, den före detta landslagsstjärnan och dessutom Schelins före detta tränare i Göteborg, tycker valet var självklart.

- Hon är en exceptionell spelare. Lotta har en väldigt funktionell teknik, är som en gasell och tar alltid bollen framåt. Som tränare hade jag bara henne ett halvår, och då var hon mest skadad. Men jag minns att vi mötte ett kill-lag i 16-17-årsåldern och att det märktes på dem att de tyckte de hade kontroll på henne, men så bara slog hon till. Det jag beundrar mest hos henne är just hennes mod, sade Nilsson till TT.

Publicerad 2011-11-07 kl 23:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons