TV: Här räddar Press Tyresö - läckert mål i sista stund

Dam

Seriefavoriten Tyresö kom tillbaka från 0—2 mot Göteborg och räddade en poäng.

- Det var en tuff match, sade Christen Press som ordnade kvitteringen.

Målet var en riktig pärla.

Göteborg tappade 2—0 till 2—2 hemma mot Tyresö och missade chansen att närma sig guldfavoriten i den unga (fyra omgångar) damallsvenskan i fotboll.

- Hade vi fått tre poäng hade vi inte varit så långt ifrån dem, sade Göteborgs Johanna Almgren.

Göteborg tog ledningen i 14:e minuten genom Jodie Taylor och fick se Anita Asante nicka in 2—0 i 34:e minuten. Bara fyra minuter senare reducerade Kirsten van de Ven och ytterligare fem minuter senare kom kvitteringen genom Christen Press.

- Det var en tuff match för oss. Vi hamnade på hälarna. Det är alltid kul att möta gamla lagkamrater, sade förra Göteborgsspelaren Christen Press som bjöd på matchens snyggaste mål.

Press fick en passning på mitt plan, vände upp och fick en mycket fin träff med vänstern.

Andra halvlek blev mer stängd där ett tröttnande Göteborg inriktade sig på att försvara den poäng de hade kvar efter sin tappade ledning.

I Skånederbyt mellan Vittsjö och Kristianstad vann gästerna med 4—1 efter att Margret Lara Vidarsdottir gjort tre mål i andra halvlek.

Jitex besegrade Sunnanå med 5—2 i en match med sju olika målskyttar.

Publicerad 2013-05-04 kl 16:45