TV: Klara 5-0 till Rosengård - dubbla mål av Marta

Damallsvenskan

Det tog 54 minuter att spräcka nollan för Rosengård mot Hammarby. Sedan fortsatte målen att ticka in.

Det tog de regerande mästarinnorna i Rosengård 54 minuter att få hål på Hammarby i fotbollens damallsvenska. Först då gjorde Anja Mittag 1-0. Några minuter senare var hon när att slå till igen men den här gången träffade hon målställningen.

Ramona Bachmann hade gjort detsamma bara minuten efter 1-0. Med dryga kvarten kvar kom proppen ur. Lina Nilsson, Marta, Bachmann och Marta igen (straff) såg till att det till slut blev en bekväm 5-0-seger på hemmaplan.

Kanske hade det blivit betydligt besvärligare om Katrin Schmidt slagit in Hammarbys straff i 34:e minuten.

Linköping inledde serien med en 0-1-förlust mot Eskilstuna och Kristianstad hemma inför 312 åskådare var ingen lätt nöt att knäcka. Östgötskorna försökte och försökte och till slut kom utdelningen när Stina Blackstenius fick in segermålet med sex minuter kvar.

Publicerad 2015-04-16 kl 06:32