POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

TV: Magsjuk Asllani matchhjälte

I går kväll låg Kosovare Asllani och spydde på hotelrummet. I dag sköt hon Sverige mot VM med två mål borta mot Skottland.
- Jag kände mig lite tveksam till match först och trodde att jag bara skulle klara 20 minuter, säger ”Kosse”, till Fotbollskanalen.se.

Istället för att återhämta sig imponerade Asllani stort  i nya rollen som central mittfältare. Under fotbolls-EM i fjol spelade Asllani på topp tillsammans med Lotta Schelin. Det gick bra. Men landslaget ville ändå ha en förändring. De ville se Asllani längre ner i plan.

- Hon var förvånad och frågade "varför ska man ändra på något som redan fungerar?". Men det kanske kan bli ännu bättre. Det hon är rädd för är försvarsspelet, att hon inte kan klara av det. Men om vi kan äga boll behöver vi inte oroar oss för det, kommenterade Lilie Gutke Persson, assisterande förbundskapten.

Trots en lägre utgångsposition slog 24-åringen till två gånger om, varav ett av målen var en läcker skarvklack.

- Det var kul i dag. Det har inte varit lika kul på träningen, men under match kunde jag vara mer delaktig i spelet. Vi rullar boll väldigt bra och har långa anfall, säger hon.

Om en eventuell fortsättning på den nya positionen säger hon (till TT):
- Jag vet inte vad de tänker, men jag tycker att jag och Seger hade ett bra samspel.

Publicerad 2014-06-14 kl 22:08

DAM

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå