TV: Malmös kaosmatch - med tre röda kort och fem baklängesmål

Dam

Det är upplagt för en rafflande avslutning av damallsvenskan sedan Tyresö vunnit seriefinalen borta mot Malmö med 5-3. Malmö fick dessutom tre spelare utvisade som därmed är avstängda i nästa match.

-Det var en så himla skön seger, nu har vi chans på guldet igen, säger Tyresös Josefine Öqvist.
Tyresö visade direkt från start att man var ute efter tre poäng. I sjunde minuten gjorde Madelaine Edlund 1-0 till Tyresö sedan hon ostört fått stå i straffområdet och nicka in bollen. Malmö replikerade genom Caroline Seger, som nästa säsong ska spela för Tyresö.

Men Tyresö skulle återigen ta hand om taktpinnen. Kirsten van de Ven gjorde 2-1 på straff och minuten senare stötte Josefine Öqvist in 3-1 vid bortre stolpen.

Malmö fick det inte lättare i andra halvlek då målvakten Thora Helgadottir blev målchansutvisad. Men trots det kom Malmö tillbaka och gjorde två mål på tre minuter. Först dundrade Sara Björk Gunnarsdottir in reduceringen elegant i närmaste krysset från snäv vinkel och när sedan Tyresös Elaine Moura nickade bollen i eget mål stod det 3-3.

Men kort därpå gjorde Katrin Schmidt 4-3 och därefter fick Malin Levenstad och Manon Melis sina andra gula kort i matchen och blev utvisade. Schmidt gjorde sedan 5-3 i slutminuten.

Efteråt var Malmös tränare Martin Sjögren mindre nöjd med domarens insats.
-Två av utvisningarna är direkt felaktiga. Jag tycker även att straffen är tveksam och tycker vi ska ha frispark innan de gör sitt tredje mål, säger han.
Malmös avstånd till tvåan Tyresö är nu nere på tre poäng med fyra omgångar kvar och laget får klara sig utan den viktiga trion i bortamatchen mot Linköping.

-Klart det inte är bra att de är avstängda. Men utgångsläget är fortfarande bra för oss.
För Tyresö väntar Jitex hemma i nästa omgång.
-Den ska vi vinna, och sen skickar jag en tårta till Linköping om de slår Malmö, säger Öqvist.

Publicerad 2011-09-10 kl 17:34