TV: Malmös magiska vändning

Dam

Den damallsvenska seriefinalen mellan Tyresö och LDB Malmö var fylld av ologiska händelser. Därför var det helt logiskt att LDB Malmö trots en spelare utvisad vände 1-2 till 3-2 och gick upp i delad serieledning med Tyresö.

Tyresö hade före lördagen 13 raka hemmamatcher utan förlust och hade ännu inte förlorat den här säsongen i damallsvenskan i fotboll. I den första halvleken ledde man också mot LDB Malmö med 1-0 och inget talade för att sviterna skulle brytas.

Men den här matchen följde ingen logik.

Först kvitterade schweiziskan Ramona Bachmann till 1-1 och Malmö tog plötsligt över spelet. Den glädjen var dock kortvarig. Bara några minuter senare höll Tyresös Christen Press på att springa till sig ett friläge och Malmös Amanda Ilestedt kände sig nödgad att sätta stopp för det. Det gjorde hon också - och blev frilägesutvisad.

Den efterföljande frisparken skruvade Line Røddik Hansen in i krysset och åter hade Tyresö ett järngrepp om matchen.

Men den här matchen följde som sagt ingen logik.

I den 79:e minuten skickade Lina Nilsson in en lös, hög frispark mot mål i förhoppningen om att någon skulle nicka in kvitteringen. Det gjorde ingen, men i stället fick hon se bollen segla in i mål efter stort slarv av Tyresöförsvaret.

Fem minuter senare var det dags igen. Återigen var det Ramona Bachmann som höll sig framme, och schweiziskan kastade sig fram och lyckades precis trycka in segermålet.

Publicerad 2013-08-10 kl 16:04