TV: Måltorkan är över för Umeås anfallare

Damallsvenskan

Lina Hurtigs och Jenny Hjohlmans måltorka är över. Anfallarna gjorde var sin fullträff när Göteborg avfärdades med 3—1. Därmed tar sig Umeå över nedflyttningsplats i tabellen

Bottengänget Umeå övertygade under den första halvleken med ett varierat anfallsspel och stort bollinnehav. Ändå var det hemmalaget Göteborg som gick till pausvila med en 1—0-ledning. I halvtid var Umeås tränare Maria Bergkvist irriterad.

- Vi måste försöka komma till bättre lägen, sade hon till TV4 Sport.

Hennes spelare tog till sig kritiken och rivstartade i den andra halvleken. I den 53:e minuten tog Lina Hurtig sig fram fint i straffområdet och skarvade in 1-1 mot den bortre stolpen med en läcker touch. Det var den landslagsmeriterade anfallarens första mål för säsongen. Två minuter senare var dags igen. Göteborgs målvakt Loes Geurts kom ut helt fel och Rita Chikwelu kunde via ett starkt upphopp forcera in 2—1 till Umeå.

VM-uttagna Jenny Hjohlman ordnade slutresultatet 3—1 med ett mäktigt långskott i den 89:e minuten: också hennes första fullträff i år. Segern tar Umeå över nedflyttningsstrecket och upp till en mittenplacering.

- Vi behövde det där. Det räcker inte bara med att spela bra: man måste göra mål också, säger Maria Bergkvist till TV4 Sport.

Publicerad 2015-05-15 kl 22:00