TV: Örebro vände och vann mot Mallbacken

Damallsvenskan

Mallbacken tog ledningen genom ett snyggt mål – men efter två individuella misstag lyckades Kif Örebro vända och kliva upp som fyra i damallsvenskan.

Det började bra för Mallbacken när Mimmi Larsson blev helt fri efter att en målvaktsutspark snyggt skarvats vidare från mittplan. Larsson vände upp och lurade därmed två backar innan hon slog in bollen till 0-1 i mitten av första halvlek.

Men med kvarten kvar av matchen vände Kif Örebro. Inom loppet av sju minuter fick laget först in kvitteringen efter ett slarvigt ingripande från Jennifer Falk. Målvakten kom fel ut på en frispark och Elin Magnusson fick öppen bur att nicka in 1-1 i.

Sedan rev Sarah Bergman ned Sarah Michael vid gränsen till straffområdet, och från elva meter var Sanna Talonen stensäker när hon slog in matchavgörande 2-1.

Publicerad 2015-05-01 kl 16:12