TV: Rosengård utslaget ur Champions League - inför rekordpublik

Dam

FC Rosengård spelade 3-3 mot Wolfsburg - och är utslaget ur Champions League.

Det såg lovande ut för hemmalaget efter första halvlek.

Efter ett lysande mål av Anja Mittag var Malmölaget då i semifinal. Vi skriver då om halvtidsresultatet 2-1, som hemmalaget kunde luta sig mot inför de sista 45 minuterna. Det hjälpte inte.

I första matchen i Wolfsburg, där Rosengård överraskande klarade 1-1, var det hårt fysiskt och utvisning på en tysk spelare. Intensiteten var på topp nu också. Wolfsburg låg på men höll samtidigt ett öga på Rosengårds snabba omställningar. De hade inga större problem med spel på konstgräset. Med en halvtimme kvar sköt Babette Peter 2-2 och Wolfsburg tog åter greppet om semifinalplatsen.

Rosengård kroknade, Wolfsburg spelade av matchen och höll länge undan de få hoten från hemmalaget. Alexandra Popp gjorde 3-2 med lite mer än tio minuter kvar. Då hjälpte det inte att Sara Björk Gunnarsdottir kvitterade till 3-3 på tilläggstid.

Tidig uppförsbacke

Festen började med uppförsbacke när Wolfsburg tog ledningen redan efter tre minuter och då var tyskorna vidare. Målet var en nick av Popp i bortre hörnet. Det långa inlägget slog högerbacken Noelle Maritz. En härligt precis, hög dalande boll.

Marta kvitterade tjugo minuter senare. På en passning från Therese Sjögran rusade tyskornas målvakt ut, men Marta hann före och slog bollen runt henne och i mål.

Högklassig fotboll

Wolfsburg är ett riktigt bra lag — de två senaste årens vinnare av Champions League — och visade upp en provkarta på högklassig fotboll. Det var nära ett tyskt ledningsmål igen, men Rosengårds 18-åriga målvakt Zecira Musovic tippade bollen i ribban och målchansen var borta.

Precis före pausen kom Rosengårds 2-1 och hemmalaget jublade med publiken. Bra tryck då på de 5 748, nytt publikrekord i Malmö för damfotboll.

Så var matchen:

Redan i den fjärde minuten tog bortalaget Wolfsburg ledningen genom Alexandra Popp. Wolfsburg fortsatte att trycka på och Musovic stod för en jätteräddning minuten efter målet.

Efter 23 minuters spel var Wolfsburg målvakt snett ute på en hörna och Emma Berglund nickade precis utanför. Strax efter kunde Marta kvittera efter en fin prestation.

Efter en halvtimmes spel stod Musovic för ytterligare en fin räddning när hon styrde bollen i ribban efter att en Wolfsburgsspelare fått öppet läge. Fem minuter före paus hade Rosengård vänt på matchen när Anja Mittag dunkade in 2-1 till Rosengård.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken kvitterade Wolfsburg genom Babett Peter. Med drygt tio minuter kvar att spela nickade Alexandra Popp in sitt andra mål för kvällen till 3-2. På stopptid kunde Sara Gunnarsdottir kvittera och Rosengård hade även ett jätteläge att vinna matchen i slutet - men chansen rann ut i intet.

Det råder Champions League-feber i Malmö. Idag väntas storpublik på Malmö IP där man troligtvis kommer att slå publikrekord när tyska klubben Wolfsburg kommer på besök.

Matchen pågår.

FC Rosengård: Musovic - Nilsson, Ilestedt, Berglund, Asante, Riley - Sjögran, Gunnarsdóttir, Marta - Mittag, Bachmann

Wolfsburg: Schult - Blässe, Peter, Fischer, Maritz - Faisst, Bernauer, Popp, Müller - Simic, Ogimi

Publicerad 2015-03-28 kl 17:15