TV: Seger bakom seger

Dam

Caroline Seger låg bakom Linköpings andra raka seger i svenska cupen.
Landslagsmittfältaren gjorde först 1-0 mot Umeå IK i den första halvleken och spelade fram till avgörande 2-0-målet från Jessica Landström i den andra.

Det var tredje gången i rad som Linköping finalbesegrade Umeå. 2006 blev det vinst med 3-2 och i fjol 1-0 efter förlängning. Annars är det UIK som dominerat svenska cupen med nio raka finaler och fyra segrar (2001, 2002, 2003, 2007).
Umeå började bäst och lyckades pressa hemmalaget. Men i den 17:e minuten höll sig Caroline Seger framme på en målvaktsretur från Ulla-Karin Rönnlund. Efter målet tog Linköping över initiativet och var det bättre laget.

2-0 kom i början av de andra halvleken då Seger hittade landslagskompisen Jessica Landström med en djupledsboll. Ensam med Rönnlund rullade Landström enkelt in bollen.

Det tuffa programmet, med sex matcher på 17 dagar och spel i allsvenskan, svenska cupen samt Champions league, har satt sina spår. Umeås anfallsstjärna Ramona Bachman tvingades utgå i den 21:a minuten på grund av en lårskada. Ett stort avbräck eftersom schweiziskan är mycket viktig för anfallsspelet. Efter 67 minuter utgick mittbacken Karolina Westberg med en vadskada.

Linköpings landslagsmittfältare Kosovare Asllani dras även med en skada och sparades till den spännande avslutningen i allsvenskan där båda lagen är med i guldstriden. De möts i Linköping igen den 31 oktober, vilket kan bli en helt avgörande match.

Publicerad 2009-10-13 kl 21:26