Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

TV: Sundhage årets tränare - tackar fotbollsvärlden med en sång

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Här bjuder Pia Sundhage på en ny sångshow. Utnämnd till årets damtränare tackade hon USA:s landslag på sitt eget speciella sätt.

Den svenska fötbundskaptenen utsågs till årets tränare på damsidan när Fifa höll gala i Zürich. Priset var naturligtvis en belöning för OS-guldet från i somras, då Sundhage avslutade fem framgångsrika USA-år med den ädlaste av medaljer.

När Sundhage skulle tacka för måndagens utnämning vände hon sig till amerikanerna Abby Wambach och Alex Morgan i publiken. Sedan brast hon ut i sång, för att tacka dem och deras lagkamrater för den gemensamma prestationen i OS. Bland galagästerna fanns även andra prominenser som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo och alla drog på smilbanden över 52-åringens insats.

- Det finns många jag vill tacka, alla runt omkring mig har varit fantastiska, sade hon.

 

Tidigare i tränarkarriären har Sundhage bland annat varit verksam i Kinas landslag (som assisterande förbundskapten) och i klubblag i Sverige, Norge och USA.

Som spelare har Sundhage en diger meritlista. På landslagsnivå är det EM-guldet 1984 som sticker ut allra mest. Dessutom har hon ytterligare två EM-silver, ett EM-brons och ett VM-brons hemma i medaljskåpet. Klubblagskarriären inleddes i Falköping, och därefter representerade hon Jitex, Öster, Stattena, italienska Lazio och Hammarby. Hon har fyra SM-guld och fyra cupguld.

Publicerad 2013-01-07 kl 19:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons