Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

TV: Sundhage har hittat anfallsparet: "De två ska spela ihop"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Pia Sundhage

Lotta Schelin 75-målsjubilerade och hennes samarbete med Kosovare Asllani i landslagets 3-0-seger över Finland gladde Pia Sundhage.

- Svaret just nu är att de är vårt anfallspar, sade förbundskaptenen.

Nästa uppgift blir att hitta rätt mittbackspar till VM.

Schelin slog alla tiders målrekord i landslaget i höstas och fullträffarna fortsätter passande nog att komma inför VM i Kanada där Sverige premiärspelar mot Nigeria den 8 juni i Winnipeg.

Lyonstjärnan gjorde första målet med en välriktad nick när Finland besegrades i inomhusmatchen i Forssa. Det var hennes andra landslagsmål för säsongen efter fullträffen mot Norge (3—2-seger) i La Manga i januari. I den matchen gjorde Kosovare Asllani två mål.

Häftig start

Asllani gick mållös av planen i Forssa, men skapade en del och Sundhage är mer än nöjd med anfallarnas start på VM-året.

- Det är häftigt och det ger en massa självförtroende. Har man forwards där man känner att det blir farligt och att det blir mål så betyder det en hel del både för dem själva och för laget, sade Sundhage.

- Jag tycker deras samarbete är bra, inte bara sinsemellan utan också med mittfältarna.

Sofia Jakobsson var lysande ute på högerkanten, slog inlägget till Schelins 1—0 och gjorde själv tvåan.

Nilla Fischer skruvade in 3—0 på en frispark med kvarten kvar.

Blir nästa uppgift

Om Sundhage har hittat sitt anfallspar är det nu dags att hitta rätt bland mittbackarna inför VM. Det blir prioritet ett i Algarve Cup i början av mars där landslaget spelar fyra matcher.

Mot Finland var det, bortsett från i början, total svensk dominans och vid ett par tillfällen blev det farligt bakåt. En av gångerna sedan mittbackarna Nilla Fischer och Charlotte Rohlin (ersatt av Emma Berglund i andra halvlek) inte varit alerta. Rohlin räddade upp situationen när en finländsk anfallare fick öppet mål.

- De står och sover. Det blev inte mål, men det är en grej vi måste rätta till. Det är inte tillräckligt bra. Vi har fyra mycket bra mittbackar och under Algarve kommer vi att hitta mittbacksparet. Det är ganska viktigt att hitta ett par som styr upp saker och ting och då behöver man vara samspelta, sade Sundhage som vilade fjärde alternativet, Linda Sembrant, som vrickade foten på träning i onsdags.

Piteås målvakt Hilda Carlén, 23, gjorde landslagsdebut i andra halvlek efter att ha ersatt rutinerade Carola Söberg.

4/3: Tyskland (Algarve Cup).

6/3: Brasilien (Algarve).

9/3: Kina (Algarve).

11/3: Placeringsmatch (Algarve).

5/4: Schweiz (h).

VM-genrepet spelas enligt planerna på plats i Kanada.

Publicerad 2015-02-12 kl 18:31

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER