Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

TV: Sundhage om Sveriges bragdvändning: "En underbar kickoff"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige fick en riktig mardrömsstart mot Tyskland i Algarve Cup, men lyckades vända underläge 0—2 till seger med 4—2.
- Det känns helt fantastiskt, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Det svar Sundhage främst vill få med sig hem från träningsturneringen på den portugisiska sydkusten är hur hon ska formera backlinjen inför VM.
Intrycket i början av matchen mot den regerande Europamästaren Tyskland var att hur som helst — men inte så här.

- Det blev ju nästan komiskt, med tanke på hur mycket jag pratade om försvaret innan, säger Pia Sundhage.

Det hade inte ens gått två minuter innan Dzsenifer Marozsán tryckt in 1—0 till Tyskland med ett stenhårt vristskott, och en dryg minut senare stod det 2—0 efter att Elin Rubensson, mittfältaren som Sundhage vill skola om till högerback innan avfärden mot Kanada, gått bort sig och lämnat högerkanten öppen för Simone Laudehr att ta sig fram på för att enkelt placera in bollen vid Hedvig Lindahls bortre stolpe.

Reste sig
- Vi får en mycket dålig start. Ingen var vaken. De får ta sig runt på kanterna och gör två snygga mål, säger Sundhage.

- Rubensson får en dålig start, hon spelar inte bra fotboll alls. Men sett över hela matchen, ser man på hennes sista ryck och hur hon är med bollen så ser man att hon är en bra fotbollsspelare. Mittbackarna (Nilla) Fischer och (Linda) Sembrant får godkänt, tycker jag.Där kommer vi att testa fler alternativ.

Trots den deppiga inledningen lyckades Sverige resa sig.

Caroline Seger såg till att hålla Sverige kvar i matchen genom att slå in 1—2 i den 30:e minuten, sedan Therese Sjögran snyggt tagit sig fram på vänsterkanten och slagit in bollen snett bakåt i banan.

Efter paus mattades Tysklands press något och Sofia Jakobsson, som spelade på topp med Kosovare Asllani i stället för huvudvärksdrabbade Lotta Schelin, fick utdelning för alla de löpmeter hon lagt in under matchen.

"Orkar mer"
När Tysklands målvakt Nadine Angerer missbedömt en utrusning kunde Jakobsson sno åt sig bollen och sätta kvitteringen till 2—2. Caroline Seger nickade sedan in 3—2 på en snyggt slagen frispark från Sjögrans fot, och Jakobsson satte avgörande 4—2 på en kontring.

- Det var nog inte många som trodde det där i början. Det här tar vi med oss, att vi lyckas vända. Vi gjorde det mot Norge som spelade EM-final, och nu gör vi det mot den andra finaldeltagaren.

- Vi är ett löpvilligt och löpstarkt lag. Vi orkar mer än Tyskland, säger Pia Sundhage.

Sverige toppar gruppen efter den första matchomgången, eftersom Sveriges nästa motståndare Brasilien spelade 0—0 mot Kina.

Sverige möter Brasilien på fredag, och Sundhage tänker ändra om inte bara i backlinjen.
- Vi har bara en dag emellan, så det blir nog en del ruljans. Vi vill ha friska spelare och ska se till att belastningen inte blir så hög.

Publicerad 2015-03-04 kl 22:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons