Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

TV: Sundhage om tunga skadeläget: "Det blir ett pussel"

Nästa

Avbryt
Försök igen

På måndag tas Sveriges trupp till Dam-VM ut av Pia Sundhage.
Stora skadeporblem gäckar förbundskaptenen som pusslar in i det sista.
- Det viktiga blir samtal till vårt medicinska team och så fundera över; kommer de bli friska i tid, säger Sundhage.

Förbundskapten Pia Sundhage var på plats när Hammarby mötte Kif Örebro under torsdagskvällen. Och hon hade ögonen spänt fokuserade på bortalagets backlinje.

- Jag satt och tittade på Marina Pettersson Engström, varenda steg hon tog. Och det var intressant, hon klarar sig okej tycker jag. Skulle ha velat se än fler dueller än vad vi fick se i dag, säger Sundhage efter matchen.

Förbundskaptenen var försiktigt med hyllningsorden och menade att det är en sak att göra det bra i allsvenskan, och en helt annan att göra det bra i VM.

- Vi tittar ju på världsfotbollen som vi ska spela borta i Kanada. Det här är en bra allsvensk match, så hur många potentiella landslagsspelare som finns vet jag inte. Men just Marina i den positionen har ju en chans.

På måndag tas truppen till mästerskapet ut. För Pia Sundhage och resten av landslagsledningen blir det mycket huvudbry under helgen. Många tilltänkta VM-spelare har skadeproblem och är stora orosmoment.

- Skulle alla spelare varit friska och alla hade spelat 90 minuter, då är det är inte så mycket att välja på. Det viktiga blir samtal till vårt medicinska team och så fundera över; kommer de bli friska till den 23 maj, kommer de bli friska när vi ska spela första matchen 8 juli. Så det blir ett pussel och mycket samtal, för det är inte bara att de ska spela 90 minuter utan de ska vara hela och friska. Konkurrenssituation är inte lika bra som den var inför EM, det är den inte.

Korsbandsskadade Hanna Folkesson har redan tvingats lämna återbud till VM i Kanada, ett mycket tungt avbräck för Sundhage.

- Men ingen är oersättlig. Så här gäller det att vända på alla stenar. Och jag tror här att motivation kommer att slå klass, säger förbundskaptenen.

Folkessons tilltänkta ersättare var Lisa Dahlkvist. Men Kif Örebro-mittfältaren har problem med höften och har ännu inte kommit tillbaka i träning. Dahlkvist går en kamp mot klockan för att bli frisk i tid.

- Det var en go lösning. Nu har hon inte heller spelat matcher så nu är frågan vilka som klarar av inte bara första matchen utan hela vägen till en sista. Som i bästa fall är 5 juli då. Så vi får tänka till och använda många spelare under turneringen.

Se trupputtagningen live i TV4 och här på fotbollskanalen.se på måndag med start 16.55.

Publicerad 2015-05-08 kl 09:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons