TV: Svensk utklassning i VM-kvalet

Dam

Sverige tog sin sjunde raka seger i VM-kvalet när Färöarna besegrades med 5-0 på bortaplan på torsdagskvällen.

Sverige gick till halvtidsvila i ledning med 3-0 sedan färöiskorna haft ett märkligt sjå att ens komma in på svensk planhalva. Caroline Seger inledde målskyttet i elfte minuten.

Åtta minuter senare nickade Olivia Schough in 2-0, framspelad av Lotta Schelin som hade lekstuga på högerkanten innan hon skickade iväg ett precist inlägg på Schoughs skalle.

I 35:e minuten ökade Schelin på till 3-0. Andra halvlek tog vid där den första slutade. Schelin gjorde 4-0 efter fem minuter och sex minuter före full tid dribblade Emma Lundh in i straffområdet och sköt 5-0. Även när lagen möttes i Göteborg i höstas vann Sverige med 5-0 - efter två mål av Schelin.

Det enda realistiska hotet mot en direktplats i VM i Kanada nästa år är Skottland som Sverige tar emot på hemmaplan i avslutningsmatchen den 17 september.

Ovan kan du se Sporten med höjdpunkter från matchen.

Publicerad 2014-06-20 kl 11:35